Här kan du göra en hårtransplantation på en dagEn bra hårtransplantation ska inte synas. För att få ett långsiktigt naturligt resultat måste ansiktets naturliga proportioner, ålder och typ av håravfall vägas in och vara åldersneutralt. Det menar Gustaf Bodin, grundare av Poseidonkliniken i Stockholm som haft kändisar som Andreas Carlsson, Anders Limpar och Jan Johansen som kunder.

Genom att ta ut hårsäckar från ett givarområde i ditt bakhuvud kan man flytta dem till områden på hjässan som drabbats av håravfall. Man får inte ta ut för mycket hår i en behandling eftersom givarområdet inte har obegränsat med hår. Om håravfallet fortsätter behöver det finnas tillräckligt med hår kvar för ytterligare transplantationer.

– Håravfall sker i olika steg och alla tappar inte allt hår. Det börjar alltid i vikarna, sedan kan det fortsätta på kronan och sedan framåt. Det sista håret som faller av växer längst fram i hårfästet. Har man då tagit för mycket hår från givarområdet och fyllt ut vikar eller sänkt hårfästet för mycket kanske det inte finns tillräckligt mycket hår kvar för att täta på bakåt. Då kan det se onaturligt ut, säger Gustaf. 

Därför tittar Poseidonkliniken alltid på i vilket skede ditt håravfall är, vart det är på väg och anpassar hårtransplantationen efter behov, förutsättningar och estetiska aspekter. 

Intresserad av Poseidonklinikens hårtransplantationer? Klicka här

Använder FUE- och implantermetoden 

Poseidonkliniken tar ut hårsäck för hårsäck ur givarområdet med FUE-metoden och använder ett unikt FUE-instrument. Med det tas hårsäckar av rätt kvalitet ut beroende på var de skall växa. Sedan sticks de in med vår unika implanterpenna. Vid andra metoder för hårtransplantation placeras hårsäckar med en pincett i ett skalpellsnitt. Det finns flera fördelar med FUE- och implantermetoden jämfört med traditionella metoder för hårtransplantation, menar Gustaf.

– Stickmärket från implantern omsluts direkt av huden vilket ger en snabb läkningsprocess och spåren är borta efter en vecka. Hårsäckarna fäster och börjar växa direkt så man ser resultatet redan efter cirka sex månader. Skalpellsnitten vid traditionell FUE läker långsamt och stressar hårsäckarna. Det kan ta flera veckor innan spåren är borta och en större del av hårstråna fälls av för att börja växa ut först efter två till tre månader. Då kan det ta över ett år innan man får ett färdig resultat.

Vill du fräscha till frisyren? Läs mer om Poseidonkliniken här

Ger ett garanterat resultat

En hårtransplantation hos Poseidonkliniken tar några timmar och du går hem samma dag. Först tas hårsäckarna ut från givarområdet. Varje hårsäck granskas i mikroskop och grupperas beroende på kvalitet, hårstrånas tjocklek och var de ska växa. Därefter implanteras hårsäckarna enligt en design som ger ett långsiktigt och naturligt resultat. Rätt typ av hår placeras i hårfästet på sådant sätt att hårlinjen ser helt naturlig ut och sedan tätar man på bakåt.

– Behandling är skonsam och så enkel att den även passar den som lever ett hektiskt liv och har svårt att ta ledigt några dagar. Spåren är borta på en vecka, håret börjar växa direkt och vi garanterar ett bra resultat. Våra läkare är specialister och gör enbart hårtransplantationer. De använder de senaste och mest skonsamma instrumenten som finns på marknaden och de är experter på att åstadkomma naturliga resultat, säger Gustaf.

Se före- och efterbilder här

Om Poseidonkliniken Stockholm

Vi utför 30 till 35 behandlingar per månad och vi har gjort över 2000 behandlingar sedan starten i december 2011. För att möta den ökande efterfrågan har vi den 1 januari 2019 flyttat till större lokaler med två behandlingsrum och med en enastående utsikt över Nybroviken.

Vi utför endast hårtransplantationer - den enda vetenskapligt och empiriskt bevisade metoden att få mer hår. Vi använder de mest moderna metoderna och använder de mest utvecklade och förfinade instrumenten som finns på marknaden i våra behandlingar.

Kontakta oss för en helt kostnadsfri & förutsättningslös konsultation!