Så kan smarta metoden höja ditt barns betygDet kan vara svårt att hjälpa sina barn med läxorna – men det finns smarta knep att ta till. Genom att använda Academy-metoden kan du med pedagogiska knep hjälpa ditt barn att förbättra sina studieresultat. Så här kan ni göra.

Det kan vara svårt att hjälpa sina barn med läxorna – det är något som de flesta föräldrar instämmer i då tid, kompetens eller pedagogiska kunskaper kan vara begränsande. En undersökning visar till och med att en av fyra föräldrar till högstadieelever tycker att det är kämpigt att hjälpa barnen med skolan, men det finns hjälp att få.

My Academy grundades 2005 och är Nordens största läxhjälpsföretag. Med hjälp av sina studiecoacher erbjuder de läxhjälp i hemmet för att öka studiemotivation och förbättra betygen – och de har omsatt sin långa pedagogiska erfarenhet till en smidig metod som gör målsättningen mer effektiv: My Academy-metoden. Den är baserad på forskning som visar hur du bäst utgår från mål och uppföljning och skapar resultat vid inlärning.
Här kan du läsa mer om metoden

Laila Bagge: ”Jag märker förändringen”
Tvåbarnsmamman, programledaren och superentreprenören Laila Bagge är en av många föräldrar som har valt att kontakta My Academy för läxhjälp. Hon menar att hon själv inte är tillräckligt duktig på matte och pedagogik för att kunna hjälpa sin son Liam med läxorna och berättar att både hon och Liam är jättenöjda.

– Vi har bråkat över läxor förr och han tycker inte att jag förklarar på samma sätt som de gör i skolan. Liam tycker att det är toppen att ha en studiecoach och jag märker förändringen sedan de började plugga tillsammans – han får mycket bättre resultat på sina prov och högre betyg i matte, det är jättekul.
Få hjälp av Sveriges största läxhjälpsföretag – ring för en gratis konsultation.


Ta första steget mot bättre betyg redan idag! Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar My Academy dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Var bor du någonstans?

Så här kan du som förälder använda My Academymetoden för att hjälpa ditt barn mot bättre betyg:

 1. Sätt upp ett tydligt mål
  Om du ska hjälpa ditt barn att nå ett bättre studieresultat är det viktigt att tillsammans sitta ner och bestämma ett långsiktigt mål. Om ni väljer att anlita läxhjälp i form av en studiecoach hos My Academy går det till på samma sätt; ni pratar ihop er och sätter upp ett rimligt och roligt mål för att inte bara höja betygen utan även hålla motivationen på topp.
  Vill du veta mer om hur My Academys studiecoacher arbetar? Klicka här 
 2. Planera motiverande delmål
  För att hålla fokus på det långsiktiga målet är det en bra idé att sätta upp mindre delmål. Det kan handla om att klara av ett avsnitt i matteboken eller läsa ut en bok varje vecka. De små delmålen gör att barnet kan fira något på vägen och se en tydlig väg mot sitt slutmål.
 3. Ta till motivationsknep
  Fråga ditt barn vad som motiverar honom eller henne och jobba utifrån det varje vecka. Ska hen exempelvis lära sig ämnet engelska och älskar fotboll kan du ta fram en text om favoritlaget på engelska. Om man får utgå ifrån någonting man redan tycker om blir det lättare att lära sig något nytt.
 4. Avsätt en extra kvart
  Ta en kvart efter varje studietillfälle till att prata om vad ni har lärt er, vad som gått bra under läxläsningen och vad som kan förbättras till nästa gång. Tillfället är också perfekt för att ta reda på hur ditt barn ligger till i förhållande till sitt slutmål.
 5. Ta hjälp av en studiecoach
  Känner du trots allt att din tid inte alltid räcker till för att hjälpa till med läxorna kan ni få hjälp av någon av My Academys studiecoacher. De tar fram en individuell plan för ditt barn – oavsett om målet är att höja ett specifikt betyg, att öva upp studieteknik eller öka motivationen.

My Academy är Sveriges största läxhjälpsföretag, som sedan 2005 hjälp tiotusentals elever att nå sina mål. Studiecoacherna som anställs i företaget handplockas från Sveriges främsta högskolor och universitet och utbildas inom den pedagogiskt beprövade My Academy-metoden™. Metoden innefattar nyckelkomponenter som tydlig målsättning, effektiv arbetsstruktur och kontinuerlig uppföljning, som följer med under hela samarbetet.

Läs mer om My Academy här

 


Vill du veta mer eller beställa läxhjälp? Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar My Academy dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Var bor du någonstans?