Trött på att tappa hår? Så enkelt kan du få tillbaka din kalufs

Håravfall och hårproblem är vanligt bland både män och kvinnor – och orsaken bakom kan vara flera. På kort tid har PRP-behandlingar och hårtransplantationer dykt upp som en lösning och för att återfå sitt en gång tjocka hårsvall. Här berättar Maggie Stolt från Nordic Hair Clinic, Sveriges ledande hårklinik inom hårtransplantation, allt du behöver veta.

– Alla som får ordning på sitt hår får en bättre självkänsla. De blir gladare och vi ser det direkt när vi träffar dem för uppföljning, säger Maggie Stolt.

Det är fullt normalt att tappa omkring 100 hårstrån per dag, men tappar du mer än så kan det bero på något underliggande. Maggie Stolt från Nordic Hair Clinic berättar att faktorer som stress, ärftlighet, sjukdom och vitaminbrist kan påverka din hårväxt och göra det både tunt och sprött.

– Det är oerhört många som mår dåligt av sitt håravfall och känner att glädjen rinner av dem när håret de en gång hade försvinner. När det har pågått under en längre tid är det många som blir panikslagna och bestämmer sig för att göra något åt det, säger Maggie Stolt.

Nordic Hair Clinic är Sveriges ledande hårklinik inom PRP-behandlingar och hårtransplantationer. Med kliniker i Stockholm, Göteborg och Istanbul har deras hårspecialister sedan starten 2006 hjälpt över 15 000 patienter att återfå sitt tjocka hår. Det görs med en modern teknik för hårtransplantation – och resultatet blir permanent.

– Det ger patienterna en riktig självförtroendeboost, berättar Maggie Stolt.

Här kan du läsa mer om de olika hårbehandlingarna på Nordic Hair Clinic

PRP – eller transplantation
Maggie berättar att allt startar med en kostnadsfri konsultation. Utifrån varje patients förutsättningar och önskemål beslutas därefter om en PRP-behandling eller hårtransplantation.

Det gör att tillvägagångssätten för de två behandlingarna är olika.

– När vi gör PRP injicerar vi speciella proteiner från patientens blod in i huden vid problemområdet, det får ditt hår att börja växa bättre eftersom hårsäckarna blir kraftigare och kan producera ett kraftigare hårstrå. Det är en enkel behandling som tar ungefär 45 minuter och du kan förvänta dig resultat efter tre behandlingar, säger hon och fortsätter:
– Om vi gör en hårtransplantation flyttar vi hårsäckar från ett område med mycket hår, till exempel din nacke, till området där du vill ha mer hår. Hårsäckarna växer fast redan dagen efter och börjar producera nytt hår. Ungefär en vecka senare fyller vi på hårsäckarna med PRP, det gör att läkningsprocessen går snabbare och att håret växer bättre. Det gör även hårstråna tjockare.

Vill du boka tid för en kostnadsfri konsultation? Hitta lediga tider här

Välkomnar alla till kliniken
Maggie Stolt är noga med att poängtera att alla, oavsett könsidentitet, är välkomna till kliniken.

– Vi har ett stort antal transpersoner som har kommit till oss och gjort skäggtransplantationer eller rundat av sin hårlinje för att få en mer feminin form, säger hon och fortsätter:
– I dag är det många kliniker som vänder sig till en smal kundkrets, vår ambition är att se alla och vi har patienter som säger att de inte vill gå någon annanstans. Alla som drömmer om ett bra hår ska också få det.

Bortsett från att PRP har en inverkan på hårtillväxt har det även en fantastisk inverkan på huden.

– Då görs samma typ av plasma-behandling men vi injicerar istället blodplasman in i huden. Det ger dig en friskare hudton, mer glow och överlag en mer elastisk och fräsch hud, avslutar Maggie Stolt.

Här kan du läsa mer om PRP-behandling för hud och ansikte

Tunt hår eller håravfall? Vi är specialister på hårtransplantationer och injektionsbehandlingar med stamceller för hår och hud.

Våra hårkliniker hittar du i Stockholm, Göteborg och i Istanbul.

Kontakta oss:
08 - 20 00 18
stockholm@nordichair.com
Kungsholmsgatan 10, 112 27 Stockholm

Vill du boka tid för en kostnadsfri konsultation? Klicka här