Tuomo: Jag ångrar att jag inte gjorde det här tidigare

I många år har Tuomo lidit av tandvårdsrädsla. Det har orsakat honom svåra problem med trasiga och förlorade tänder samtidigt som han inte kunnat njuta till fullo av livet.  

Till slut utmanade Tuomo sin tandvårdsrädsla och ersatte sina förlorade tänder. 

På grund av svår tandvårdsrädsla har Tuomo i nästan hela sitt vuxna liv levt utan tänder. Han är en av dem som inte klarat av att söka den hjälp han behöver på grund av rädslan. För honom har det varit omöjligt att njuta av sitt liv som istället varit fyllt av skam, ångest och smärta. Tandvårdsrädslan hos Tuomo har varit så stor att han trots att han förlorat tänder och haft ont inte kunnat ta sig till tandläkaren. En av fem svenskar lider av tandvårdsrädsla och en av tio upplever likt Tuomo en så pass stor rädsla att de undviker tandläkaren helt och hållet.

– Man undviker att träffa nya människor för att man skäms, jag är ändå social. Men så ser man att de tittar och då slutar jag prata eller går därifrån, säger Tuomo. 

Har du också undvikit tandläkaren? Boka en tid redan idag

Till slut tog Tuomo mod till sig så att han kunde ta tag i sitt problem och söka hjälp hos den privata tandvårdskedjan Aqua Dental. Han fick hjälp av tandläkare och specialister för att kunna ersätta de förlorade tänderna. I dag är både estetiken och funktionalitet återställd. Tuomo är bekväm med att le och han kan i dag äta obehindrat.
– Är det en enda sak jag ångrar, då är det att jag inte gjorde det här tidigare. Nu vågar jag le igen, säger han.  

Saknar du en eller flera tänder och vill ersätta dem? Klicka här

Viktigt att ersätta förlorade tänder i tid 
Har du förlorat en eller flera tänder är det viktigt att inte dra dig från att gå till tandläkaren. Boka tid för en konsultation för att ta reda på vilket alternativ som är bäst för att hjälpa dig med dina besvär. På en konsultation har går du tillsammans med tandläkaren igenom din situation och din tandhälsa. En undersöknings görs och tandläkaren informerar om vad som behövs för att återupprätta en god munhälsa, estetik och funktionalitet. Om du lider av tandvårdsrädsla är det viktigt att berätta det när du bokar din tid så att tandläkaren kan anpassa besöket efter dina behov.  

Vill du boka tid för en konsultation? Klicka här och boka en tid som passar dig

Så viktigt är valet av tandläkare
När du ska genomgå en behandling som exempelvis tandimplantat är valet av tandläkare viktigt. Det är tandläkaren som planerar och utför din behandling och erfarenhet är den bästa garantin för ett lyckat och hållbart resultat. På Aqua Dental arbetar några av landets främsta tandläkare inom ersättning av förlorade tänder. De arbetar nästan uteslutande inom området och återskapar därför tusentals leenden med goda resultat.  

 

Se filmen om Tuomo: 
Missa inte 02:29 när Tuomo börjar se resultat  

Victor Christophe

Learn More →