Äkta mexikansk gatumat – mitt i Norden

La Neta har på bara några år blivit ett självklart inslag i både den svenska och danska restaurangscenen. Med egen tortillafabrik, handgjorda recept och en passion för Mexikos matkultur har de lyckats skapa något unikt – långt från Mexico Citys gator, men med samma själ.

Upptäck La Neta i Täby

När två mexikanska vänner bosatta i Stockholm startade La Neta 2009 var målet enkelt – att ta med de genuina smakerna från Mexico Citys taqueríor till Skandinavien. Resultatet blev något helt nytt för den nordiska restaurangscenen: en plats där maten var ärlig, enkel och lagad med respekt för traditionen. 

– La Neta betyder the real deal, och det är precis vad vi står för, säger David Licona Quintanilla, grundare och vd.
– Vi vill att varje tugga ska kännas som om man befinner sig på en gata i Mexico City – oavsett om man är i Stockholm eller Köpenhamn. 

Hjärtat i varje taco – den egna tortillan
En av La Netas största stoltheter är den egna tortillaproduktionen. Varje tortilla görs från grunden, dagligen, i den egna tortillerían i Stockholm. Processen följer samma tradition som i Mexiko: äkta majs, nixtamaliserad och pressad för hand. 

– Vi är kanske den enda mexikanska restaurangen i norra Europa som har egen tortillaproduktion, vilket är något alldeles särskilt med tanke på hur långt bort från Mexiko vi befinner oss, säger David Licona Quintanilla.
– Utan bra tortillas finns det inga riktiga tacos, det är grunden till allt vi gör.

Orkar du inte laga mat idag? Beställ här

Enkel mat med äkta själ
På menyn finns klassiker som tacos al pastor, bistec, carnitas, gringa och pirata – rätter som tillagas snabbt men med omsorg, och serveras utan onödiga krusiduller. 

– Vi låter ingredienserna och hantverket tala för sig själva, säger David Licona Quintanilla.
– Allt handlar om balans mellan enkelhet och autenticitet. Våra gäster ska känna sig hemma, oavsett om de kommer in för en snabb lunch eller en kväll med vänner. 

En färgstark del av stadslivet
La Neta är i dag ett lokalt fenomen i både Sverige och Danmark, känt för sina öppna kök i signaturrosa kulör – en nyans som blivit ett stilbildande inslag i skandinavisk restaurangdesign. Färgen, djupt förankrad i mexikansk kultur, har gjort La Neta till ett välkänt namn även utanför restaurangvärlden. 

– Från den första tortillan som pressas på morgonen till den sista låten som spelas i taquerían på kvällen, genomsyras allt av samma anda – autenticitet, hårt arbete och kärleken till Mexikos gatumat, avslutar David Licona Quintanilla. 

Läs mer om historien bakom Sveriges första äkta taquería  

Om La Neta
Sedan 2009 har La Neta fört den äkta smaken av Mexiko till norra Europa. Som regionens första riktiga taqueria står vi för genuina smaker, färska råvaror och kvalitet utan genvägar. Våra tortillas bakas från grunden i vårt eget bageri i Sollentuna – precis som i Mexiko. Hos oss handlar allt om autenticitet, gemenskap och kärleken till riktigt bra tacos.