Därför är poliser negativt inställda till att man griper och håller kvar tjuvar i butikPolisen vill, men kan inte göra sitt jobb – Se Livsmedelshandlarnas video och ta reda på mer.

I Livsmedelshandlarnas enkät till deras medlemmar i somras svarade hela 20 procent att de upplevt att polisen är negativ eller mycket negativ till att man griper och håller kvar tjuvarna i butiken.

Det är dock inte så att poliserna inte vill göra sitt jobb.

Det vill de, över 3000 poliser överlämnade nyligen en lång kravlista till inrikesminister Damberg med åtgärder som de ser som nödvändiga för att kunna göra sitt jobb.

"Det är på många sätt genomgripande reformer de ber om och det vore klokt av inrikesministern att bejaka dem. Så att det inte blir som i Stockholm just nu, där pinnjakten återinförts för att skapa statistik som gör att det ser ut som om man bekämpar brott."

"Lyssna på de som jobbar på fältet."

Se videon här och dela filmen om du vill se verklighetsbaserat beslutsfattande – Stort tack för att du tittar!

Livsmedelshandlarna arbetar med konkurrensneutrala frågor inom näringspolitik, inom branschen. Idag har Livsmedelshandlarna omkring 800 medlemmar som driver upp mot 1000 butiker runt om i hela Sverige, men de vill alltid bli fler.

Läs mer på livsmedelshandlarna.se