Det visste du inte om fillersMed fillers så kan du bli av med rynkor och fylla ut läppar och kinder så att du kan motverka ansiktets åldrande. Kanske har du varit rädd för att testa en fillerbehandling för att du tänker att resultatet är för evigt. Så är det inte och det är en kunskap som kan vara bra att ha då du funderar på hur du ska ta hand om huden i ansiktet på bästa möjliga sätt.

Det finns en rad olika typer av fillers och för att det ska bli rätt så gäller det att du får en behandling som följs av en konsultation. En fillerbehandling måste skräddarsys och olika ingredienser kan ge olika effekt. Här är intressanta saker som du kanske inte visste om fillers… 

Fillers är för hela ansiktet såsom näsa, kindben och läppar

Det finns olika typer av fillers som kan användas på olika områden i ansiktet. Vanliga platser för injektion är kinder, läppar, omkring näsa och runt munnen. Var du kan tänkas få en fillerbehandling beror en hel del på hur dina rynkor och ojämnheter ser ut. Om du tror att det inte är möjligt att rätta till ett område som inte är traditionellt fillerområde så ska du ändå fråga om saken. Det kan ju faktiskt vara så att du lider av en hudsjukdom och då ska du inte börja med fillers!

Djupare rynkor försvinner inte med fillers

Om du har rynkor som är mycket djupa så kommer de inte att försvinna med fillerinjektionen. Det kan ändå vara värt att behandla för rynkorna kan se mindre ut och det får också betydelse för ditt utseende. Men det är viktigt att bli medveten om att rynkor är för djupa för att försvinna. Annars kan behandlingen leda till en besvikelse då rynkorna fortsatta syns när den är över.

Botox och fillers är inte samma sak

Botox är till för att få muskler att slappna av och på så vis få bukt med rynkor. Det betyder att du knappast kommer att få botox i läpparna. I fillers så är det för det mesta hyaluronsyra vilket är ett naturligt ämne som finns i kroppen. Botox är ett slags nervgift som i stora mängder är riktigt farligt. 

Det är inte farligt!

Det forskas en hel del omkring hyaluronsyra och andra ingredienser som finns i injektionen som behandlar dina rynkor. Det här är spännande ämnen som kan vara bra för mer än skönhet. Även om vi ännu inte vet allt om effekterna av dessa ämnen så kan du lita på att fillerbehandlingar inte är farliga. Då de utförs av en klinik med licens och erfarenhet så finns det inget att oroa sig för.

Det går att ångra sig

Du kan ånga en filler som inte blev som du hade tänkt dig. Den går att smälta bort med enzym om du inte vill vänta några månader på att fyllnaden försvinner på ett naturligt sätt. Dessutom så kan man rätta till en fyllnad som inte ser så bra ut. 

Plats för injektion är inte alltid densamma

En person kan få behandlingar på en viss plats i ansiktet och så efter några år så förändras injektionernas punkter. Beslutet om var fillern ska injiceras beror på din ansiktsform och vilket resultat du vill få. Båda kan förändras med tiden!

Det finns risker med fillers

Riskerna med fillers är minimala. Det händer ibland att behandlingen lämnar klumpar och det ser inte bra ut. Det här är inte svårt att korrigera. Värre är det om fillern injiceras i ett blodkärl. Om sprutan sätts in för snabbt så finns denna risk och då kan syret till huden strypas. Ett felstick i området omkring ögonen är också farligt då det kan leda till synproblem. Det här sker mycket sällan och är inget att oroa sig för om behandlingen ges av en utbildad och erfaren hudterapeut.

En sak är säker, riskerna minimeras då du får behandlingen på rätt klinik. Undersök alltid kliniken noga innan du bokar en behandling. Du bör också boka in ett besök för mer information och förslag för dig. Det kan ju vara så att du inte alls bör använda dig av fillers utan av helt andra ansiktsbehandlingar som kommer att ge dig bättre resultat. Man bör därför noga välja en klinik för bästa resultat. Exempelvis Laser Center erbjuder fillers i Stockholm.