Stena Fastigheter utvecklar för framtiden

Stena Fastigheter satsar stort på att utveckla stadens kvarter till platser med rörelse, liv och möjligheter för alla olika typer av behov. Med flera nya projekt i centrala Göteborg fortsätter de nu att bygga långsiktigt för framtiden. 

Att möta ändrade behov och levnadssätt allt medan de utvecklas är centralt när Stena Fastigheter bygger framtidens bostäder och stad. Stort fokus ligger på att utveckla de stadsdelar och kvarter man har en närvaro i och att bygga nya hyres- och bostadsrätter. Målet är att kunna erbjuda flera olika typer av boenden.

  Vi vill att våra områden ska vara varierade och levande. Man ska kunna välja hur man vill bo. Till exempel en generationsbostad, co-living eller kanske en lägenhet där familjen kan växa. Det gäller både våra befintliga kvarter och de nya vi bygger. Vi tycker att det är viktigt att man ska kunna påverka sin bostad och sitt boende, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg. 

”Göteborgs bästa område”
Att utveckla socialt hållbara kvarter där människor kan röra sig, arbeta och bo är något som utmärker Stena Fastigheter. Genom sin Relationsförvaltning skapas trivsamma kvarter där människor vill stanna kvar länge. Ett av bolagets större projekt är Masthuggskajen. Med 1 200 bostäder och 6 000 arbetsplatser ska området utvecklas till en plats full av kontraster. Av gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten.
Läs mer om Stena Fastigheters nyproduktioner här

– Vi har en historia här och därför är det extra roligt att få vara med och utveckla denna plats för framtiden. Det  kommer att bli Göteborgs absolut bästa område och här ska alla känna sig välkomna. 

Utöver Masthuggskajen bygger Stena Fastigheter på flera andra platser i staden, till exempel i Högsbo. Här utvecklas Ekebäckshöjd med 550 nya lägenheter, matbutik, förskola och  ett äldreboende.

– Det är en stor brist på äldreboenden så det känns väldigt positivt att kunna bidra med det här. Vår ambition är att ta ansvar för framtiden och de behov man har genom hela livet. Ett socialt hållbart boende handlar lika mycket om livet mellan husen som livet i husen. 

Stena Fastigheter utvecklar långsiktigt attraktiva boendemiljöer. Vi vill ta tillvara på och utveckla områdets kvaliteter på ett sätt som kommer fler till godo. Vi bygger både bostadsrätter och hyresrätter, då vi ser att det ger våra kunder en möjlighet till valfrihet utifrån livets skiftande behov. En blandning av olika boendeformer bidrar också till att stärka områdets attraktivitet. Tillsammans med vårt fokus på social hållbarhet och en god förvaltning bidrar det till en positiv utveckling av staden. ​

Vi ingår i Stenasfären och är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar totalt cirka 2,2 miljoner kvadratmeter fördelat på 24 300 bostäder och 3 500 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma, Landskrona och Uppsala. Vi har idag planerade projekt som väntas bli cirka 8 000 lägenheter runt om i landet.

Kontakta Stena Fastigheter idag