”En lyckad bolagsförsäljning är inte tur, nyckeln är kontroll och förberedelser”Per-Olov Lindgren är CEO på Beachhouse One och har mångårig erfarenhet av såväl företagsledning som M&A. Han menar att merparten av bolagssäljare lägger tid och fokus på fel saker, ofta på bekostnad av både pris och företagets framtidsutsikter.

Som säljare är det klokt att alltid vara förberedd inför både plötsliga och planerade affärer.

– Utvärdera alternativ och välj en köpare som verkligen förstår din affärsverksamhet, utvecklingspotential och framtida värde så att du kan vara trygg med att köparen tar över. De bästa affärerna görs när det finns en ”strategic fit”, säger Per-Olov Lindgren.

Beachhouse One är främst aktiva inom IT sektorn. Per-Olov Lindgren har arbetat i företagsledning inom förvärv, försäljning, ekonomi på positioner som vd och Controller, han har inte bara haft finansieringsuppdrag samt förvärv och försäljning av företag på koncernnivå utan även varit CFO på digitala europeiska startups. 

– Vår kompetensbredd och tidigare erfarenheter gör att vi erbjuder ett brett register och flera perspektiv för att sätta rätt pris på ert bolag.

Har du ett litet eller medelstort företag som du vill förbereda, värdera eller sälja är det klokt att ha en erfaren partner som kan följa med er genom hela processen, från analys, due diligence till avslutad lyckad affär med rätt pris. 

– Där vill jag gärna hjälpa till. Du har ju din affär att sköta under tiden, säger Per-Olov Lindgren.

Kontakta mig så kommer jag förbi och diskuterar er strategi och potential. Oavsett var i processen ni befinner er är det bra med en ”second opinion”. Det blir en inspirerande timme som ni garanterat kan räkna hem.


Strandgården Konsult 
Strandgården är ett konsultbolag som startades hösten 2016 av Per-Olov Lindgren, han har verifierad kompetens och lång erfarenhet i olika ledande befattningar i privata företag sedan 1985.  Strandgården arbetar resultatorienterat och uppnår faktiska resultat med hög nytta för kunden. Strandgårdens varumärke är Beachhouseone.