En skidupplevelse utöver det vanliga för hela familjenLion Alpin erbjuder familjer, par och grupper en skräddarsydd helhetslösning till Alperna i Italien och Österrike. På alla destinationer finns guider 24/7 som verkligen ser till att gästerna får ut maximalt av sin semester.

Kom bort från vardagen, lämna stressen hemma och njut av sol, snö och nypistade backar som aldrig tar slut. I Alperna finns förstklassig skidåkning, afterski, fantastisk mat och roliga utomhusaktiviteter för stora och små, men man kan också stanna inne och mysa framför en brasa med varm choklad. Att resa till Alperna är att få kvalitetstid med familjen och med en av Lion Alpins resor kan ni känna er trygga med att få ut precis det ni önskar av er vistelse.

Till skillnad från svenska fjällen bjuder Alperna på höga höjder, behagliga temperaturer, mycket sol och långa, breda backar som aldrig vill ta slut. Och det finns gott om valmöjligheter för alla skidåkare. Ibland kan mängden backar kännas överväldigande och då är det bra att veta att guiderna som jobbar på Lion Alpin gärna hjälper er att hitta era favoriter med en guidad tur i pistsystemet.

Guider på plats
Guiderna är skandinaver och det finns alltid en svensk guide på plats. De är tillgängliga för gästerna 24/7 och jobbar hårt för att se till att gästerna är 100 % nöjda med sin vistelse. 

– Vi lägger ner mycket tid och resurser på utbildning och träning för att hitta de guider som passar in hos Lion Alpin. De som jobbar hos oss är verkligen specialister på den destination de jobbar på. Vi är stolta över våra guider och vet att de alltid ser till att våra gäster får en personlig resa med det lilla extra, berättar Josefine Hall, Marknadskoordinator på Lion Alpin. 

Personlig och trygg service
Lion Alpin erbjuder en helhetslösning med flyg, boende med frukost och middag, transfer, liftkort, guider, reserådgivare och skidgaranti, helt utan dolda kostnader. Allt för att du och ditt resesällskap ska känna er trygga och kunna njuta av er tid i Alperna till max. En av guiderna på den bokade destinationen ringer även upp en vecka innan avresa för att stämma av om det är något resenären undrar över inför resan. 

GRAFENBERG RESORT
Grafenberg Resort ligger mitt i den Österrikiska skidorten Wagrains skidområde. Här bor du granne med liften och har bara 500 meter till centrum. Grafenberg erbjuder familjevänliga backar, skiduthyrning, skandinavisk skidskola, pool, bastu och gratis WiFi. På Grafenberg Resort ingår alltid frukost- och middagsbuffé med smaker som passar alla, samt dryck. Här bor man i lägenheter som ger känslan av att vara hemma samtidigt som man får hotellservice.

Har barnen roligt mår hela familjen bra
På Grafenberg Resort finns två barnklubbar som ser till att barnen har roligt även utanför skidbacken.  Snow club är för de mindre barnen (3-6 år) och erbjuder aktiviteter som mini disco och barnbio med Grafenberg Resorts maskot Elliot. För de lite större barnen (7-12 år) finns klubben Snow break där man bland annat kan tävla i Fångarna på Grafenberg och hitta på roliga lekar inne i poolen. Dessutom finns familjequiz, picknick med Elliot och afterski som passar hela familjen. På Grafenberg erbjuds även barnpassning.

Barnrabatt
Våra två främsta familjehotell erbjuder dessutom barnrabatt för barn upp till 15 år på Grafenberg Resort i Wagrain och för barn upp till 18 år på Hotel Planai i Schladming.

Är du flexibel med datum? 
Hos Lion Alpin ingår flyg, boende, transfer, liftkort och guideservice även i sista-minuten resorna till Alperna.

Lion Alpin grundades 1982 och ingår sedan 2008 i SkiGroup koncernen. Med över 35 år i branschen förmedlar Lion Alpin skräddarsydda och personliga skidresor till Alperna i Österrike och Italien. Lion Alpin anordnar även sommarresor till Alperna och har utvecklat en konceptresa till Livigno i Italien, livsnjutarveckan, för personer som vill njuta av umgänge, mat, dryck och kultur lika mycket som skidåkning.