Fly julstressen en kort stund – åk på julbordskryssningJulen står runt hörnet och med den väntar en rad julbord – men varför nöjda sig med det klassiska svenska julbordet? På Eckerö Linjen kan du avnjuta svenska julfavoriter i kombination med en rad spännande åländska jultraditioner. Dessutom får du havsutsikt, liveunderhållning och kan shoppa de sista julklapparna i taxfreebutiken ombord.

Julmat är en älskad matkategori av många och på julbordet hittar du allt från Janssons frestelse till julskinka, köttbullar och inlagd sill. För den som vill ha en mysig julbordsupplevelse till havs är Eckerö Linjen ett bra alternativ. Här dukar man upp svenska julmatsfavoriter men också åländska julklassiker som morotslåda och kålrotslåda.
– Vi är väldigt måna om att det ska smaka gott på riktigt och dukar fram alla traditionella rätter som hör julen till, säger Tove Lolax, kommunikatör på Eckerö Linjen.

Eckerö Linjens julbord serveras mellan 16 november och 23 december. Vill du säkra din och familjens plats? Boka här

Lokalproducerade råvaror
All mat som serveras består så långt som det är möjligt av lokalproducerade råvaror och den för många absoluta julfavoriten – julskinkan – är speciell på sitt lilla vis, berättar Tove Lolax.
– Julskinkan kommer från Upplandstrakten och levereras utan mellanhänder från Andersson & Tillman i Uppsala till byabutiken i Grisslehamn, några hundra meter ifrån färjeterminalen. Bröderna Ola och Janne Linusson som driver butiken rimmar sedan skinkan efter sin farfars välbeprövade recept innan den levereras till oss på Eckerö Linjen. Väl ombord tillreds skinkan, griljeras och skärs upp för att serveras med en grovkornig senap.

Vill du veta mer om julskinkan och hur den tillagas? Klicka här

Julstämning ombord och i land
En kryssning med Eckerö Linjen tar 4,5 timmar under vilka julbordsfirare får en komplett upplevelse med god mat, julklappsshopping och liveunderhållning. Den som vill kan även gå av färjan när den anländer till Åland för att besöka julmarknader och julkonserter – eller för att njuta av fler julbord med lokala delikatesser.

Här hittar du julprogrammet på Åland 2018

JULBORD PÅ ECKERÖ LINJEN

Mellan 16 november och 23 december serveras årets julbord på Eckerö Linjen. Här får du njuta av svenska och åländska julmatsfavoriter – allt från Janssons frestelse till julskinka, köttbullar, inlagd sill, morotslåda och kålrotslåda – till havsutsikt och liveunderhållning. Dessutom kan du shoppa de sista julklapparna i taxfreebutiken ombord. 

Här kan du boka årets julbord på Eckerö Linjen