“Kalifornien-känsla” lockar besökare från hela Europa till Strandbyn på Destination Råbocka

På den soliga Skånska västkusten med sandstränder, skog och hav som närmaste granne, ligger den anrika stugbyn i Havsbaden, Ängelholm – perfekt för den som vill upptäcka Sveriges alldeles egna Riviera i all sin prakt. Till Råbocka har både svenska och utländska semesterfirare vallfärdat sedan 1932. Till stor del tack vare dess vackra omgivningar, som för tankarna till stränderna som återfinns på sydligare breddgrader.

– Vi har ofta fått höra att när man kommer hit glömmer man bort att man är i Sverige, säger Magnus Carlén, Operations Manager på Destination Råbocka.

Våren är här och det är dags att planera inför sommarens efterlängtade ledigheter. För den som vill tillbringa semestern i en solstol med en glass i handen är drömmen inte så långt bort; till Strandbyn i Ängelholm kommer människor från hela Europa för att få uppleva Sveriges soliga Riviera. 

– Stranden nedanför kan vi inte ta cred för, men den är ju verkligen värd att nämna. Vid stugbyn breder nästan sju kilometer sandstrand ut sig, det ger en genuin “Kalifornien-känsla”, säger Magnus Carlén.

Utöver Stugbyn återfinns matbutik, restaurang, glassbar, minigolf samt uthyrning av diverse färdmedel på anläggningen som gör att gäster kan trivas med aktiviteter och utspisning utan att behöva gå mer än ett fåtal meter ifrån sitt boende. Samtidigt är det inte längre än 1,5 km in till Ängelholms vackra centrum och tågstationen som nås med enkelhet på under 10 minuter med buss, cykel och bil.

- Vi brukar säga att Råbocka ligger nära allt! Det är exempelvis helt fantastiskt att man kan ta sig från busshållplatsen på Råbocka till Kronoborg Slott i Helsingör på endast 1,5 timme även när man reser kollektivt, förklarar Magnus.

Läs mer om Destination Råbocka

Strandbyn – högkvalitativa stugor med bästa placering
Nytt för i år är en upprustning av stora delar av anläggningen. Stugornas standard har uppgraderats vad gäller exempelvis badrum, kök, samt inkluderade sängkläder och städning. Med kvalitet, god service och ett fullt utrustat kök, väljer gästerna om de vill leva som på hotell, eller som om de vore i i den egna sommarstugan och brygga sitt eget morgonkaffe. 

I samband med stugornas upprustning har det dessutom byggts ett exklusivt antal helt nya stugor. De finns i två utföranden: Stuga Strand Plus och Strandsnäckan med 5+2 respektive 2+2 bäddar. Med generösa ytor att röra sig på så väl ute som inne, hela 55 kvm trädäck med lounge möbler och matgrupp som tillhör stugan, fullt utrustat kök och en hotellsvitkänsla, är detta det självklara premiumvalet för den som önskar maximal service och komfort under semestern. Samtliga stugor har naturen precis runt knuten och det dova, meditativa ljudet av havsvågorna i bakgrunden. 

Magnus berättar att den som är snabb, nu har möjlighet att säkra många ljuvliga år framöver på Destination Råbocka. 

– Vi kommer även att sälja fyra av dessa nybyggda stugor,  då är det först till kvarn som gäller. De säljs som fritidshus och innan vi tar in mäklare har vi satt ett förhandspris på 1,440,000kr. Det vågar jag verkligen tro är en oerhört bra investering för den som väljer att slå till kvickt. Intresset har varit väldigt stort redan, så är man intresserad bör man ta kontakt med oss direkt.

Få mer information – klicka här

Restaurang Strandhaket
Stugornas fullt utrustade kök i all ära, men ibland finns det inget bättre än ett restaurangbesök med bra musik, gästvänlig service och god mat. På stugbyns restaurang Strandhaket finns Ängelholms bästa napolitanska pizza och läskande drinkar, såväl med som utan alkohol.

– Om jag ska sammanfatta vår restaurang med en mening är det som följande: En gastropub med strandtema som ger sommarkänsla deluxe! Strandhaket har en uteservering på 800kvm med uppdelat i lounge-område, dansbana, matsektion samt yta för boule, kubb och annat härligt till After Beach/work. Vi byggde en ny och lång bar förra året som vi delat in i 3 delar: Whiskeybaren, Ginbaren och Cocktailbaren – samtliga med ett högkvalitativt och brett utbud för att passa till alla tillfällen. Vi har en riktigt grym kock, som förutom att baka otroliga pizzor också är sjukt duktig på kött, fisk och fågel. Strandhaket jobbar alltid med ett brett utbud och en varierad meny. Vårt mål är att det alltid ska finnas någonting för alla, säger Magnus.

150 meter från stranden, med havsbris i lungorna och den vackra skogen runt hörnet. Kan det bli mer avkopplande? Inte om du frågar Magnus själv.

– Placeringen är det som ger Destination Råbocka  det lilla extra. Du kan helt enkelt inte hitta ett bättre ställe!

En 6.8 kilometer lång sandstrand löper längs Skälderviken. Därmed har du fantastiska möjligheter till att bada, motionera och koppla av. Börja din joggingrunda på stranden och fortsätt därefter upp längs med någon av stigarna i sandskogen. Skogen har fler motionsspår av olika längd. Det finns även fina leder för dig som vill cykla eller njuta av naturen på hästryggen.

Victor Christophe

Learn More →