Nu behöver inte göteborgarna tumma på det fria vårdvalet

Till hösten öppnar Aqua Dental sin femte klinik i Göteborgsområdet. Bakom företaget står bröderna Virta: Tandläkarbranschens största skräll. 

Karlastaden ligger på Lindholmen, en stadsdel som främst förknippas med gamla industriområden och som i dag huserar ett flertal företag. För att göra området mer attraktivt har Göteborgs stad beslutat att rusta upp Karlastaden och bland annat bygga 2000 nya lägenheter. Men utöver bostadshusen så kommer även restauranger, förskolor och Aqua Dental att flytta in.  

– Vi planerar att öppna vår klinik i Karlastaden hösten 2024. För oss är det ett självklart val att öppna en klinik där. Vi vill att alla ska ha nära till tandläkaren, säger Niklas Virta, VD på Aqua Dental. 

Boka din tandläkartid redan idag

Att inte ha tillgång till tandvård är ett problem på flera orter i Sverige. De långa vårdköerna påverkar inte bara munhälsan negativt, utan i längden även allmänhälsan. Men i de städer där det inte råder tandvårdsköer är det fortfarande viktigt med möjligheten att själv kunna välja vårdgivare efter sina egna behov och förutsättningar. 

– Genom att öppna en klinik till i Göteborg ger vi alla ytterligare en valmöjlighet. Vi har fritt vårdval i Sverige, men för att det ska funka måste det också finnas den möjligheten överallt i landet. Det erbjuder vi våra patienter, möjligheten till kvalitativ tandvård oavsett var man bor, säger Rikard Virta, grundare av Aqua Dental. 

Dags att gå till tandläkaren? Boka tid idag

Aqua Dental grundades av bröderna Rikard och Niklas Virta som ingen av dem har en bakgrund inom tandläkarbranschen. De två bröderna har som mål att “förändra svensk tandvård i grunden och minska vårdköerna i hela Sverige”. Ett påstående som i dag faktiskt bär frukt.   

– Vi förstår hur det låter. Två bröder, utan tandläkarbakgrund, som vill minska vårdköerna och förändra svensk tandvård. Men vårt mål är att det inte ska finnas några vårdköer inom tre år. Det kan låta som önsketänkande, men vi är på god väg. Vi öppnade en klinik i Östersund och dit har vi redan rekryterat flera tandläkare och specialister, säger Niklas Virta, VD på Aqua Dental. 

– Vi hade inte varit någonting utan våra medarbetare. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa arbetsgivare och en av våra ståndpunkter är att vi alltid har plats för duktiga människor. Därför erbjuder vi just nu utbildningsplatser för blivande specialister på flera orter, säger Rikard. 

Tillgänglighet är Aqua Dentals kärna och bröderna menar att det är via tillgänglighet som man kan förändra svensk tandvård. En vital del av detta är det fria vårdvalet, något som Rikard själv har erfarenhet av att inte ha tillgång till.  

– Jag ogillade att gå till tandläkaren som barn. Min första upplevelse var dålig och det följer med en hela livet. Men för mig fanns det inget alternativ att byta klinik. I Mjölby, där jag växte upp, fanns det ju bara en tandläkare. 

Ingen jour- och helgtaxa och en omfattande specialisttandvård. Det är ytterligare aspekter som Aqua Dental erbjuder för att göra tandvården mer tillgänglig.  

– Vår grundläggande premiss är att man aldrig ska behöva tumma på vård och att det ska vara enkelt att gå till tandläkaren. Om du väljer Aqua Dental får du tillgång till kvalitativ tandvård och du behöver inte vänta på att få en tid, säger Niklas. 

Behöver du besöka en tandläkare och vill få en tid redan imorgon? Du kan boka en tid här

Mer om Aqua Dental
Resan mot Sveriges tryggaste och vänligaste tandvård började egentligen 2010, men tog på riktigt fart 2014 då vi under nytt ledarskap beslöt oss för att förändra synen på svensk tandvård i grunden. Målet var att ingen ska behöva känna att det är tråkigt, omständligt eller obehagligt att gå till tandläkaren. I dag har vi totalt hunnit etablera 37 kliniker, rekryterat nära 600 enastående medarbetare och hjälpt tusentals patienter att underhålla eller återskapa sina leenden. Boka tid idag!