Nya knepet – för att fixa fälgarna

Efter semestern är det dags att komma tillbaka till vardagen – både vad gäller hem, jobb och bil. Många av oss har prioriterat annat under semestern, därför är det hög tid för en riktig biltvätt.
En del som är svår att rengöra är fälgarna – men här är knepet som löser problemet enkelt och snabbt.

Att städa och tvätta bilen efter en lång sommar är för många nästan lika viktigt som att städa ur sommarstugan till hösten. Den del som många drar sig för att rengöra är bilens fälgar. 

Fälgar är en av de svåraste delarna att göra rent på bilen. Det finns en hel del produkter på marknaden att välja bland, men ett av de vanligaste misstagen som gör att dina fälgar inte blir rena är att produkten inte är tillräckligt effektiv.
Vill du veta mer om hur man rengör bilens fälgar? Klicka här

”En mödosam rengöring”
Bilens fälgar är besvärliga att komma åt, vilket ofta gör rengöringen mödosam. För att öka rengöringseffekten väljer många därför att använda ganska aggressiva rengöringsmedel som ofta är baserade på syra eller alkalier. 

Turtle Wax Redline Wheel Cleaner är ett mer effektivt alternativ. Den är pH-neutral, vilket är skonsamt för fälgarna, och dessutom gelaktig i sin konsistens. Det gör att den varken dunstar bort, eller rinner av fälgen innan medlet hunnit verka.

Färgindikator reagerar på smutsen
För att ytterligare underlätta rengöringen av fälgarna har medlet en färgindikator som reagerar på hur smutsiga dina fälgar är. Allt du behöver göra är att spraya på medlet och vänta tills medlet blir mörkrött. Då är det dags att spola av. Om fälgarna är väldigt smutsiga så kan det krävas att du använder en fälgborste innan avspolningen.

Enklare än så blir det inte att rengöra bilens fälgar.

Presenteras av

SEAB_Loggan_Finalversion


TURTLE WAX

Turtle Wax är ett komplett bilvårdsvarumärke med lång historik som många har starka relationer till. Vi i Sverige var första land utanför USA att sälja Turtle Wax produkter, något som grundade sig i en nära relation med varumärkets grundare, Ben Hirsch. Bolaget är i dag en global aktör som drivs av tredje generation med bas i Chicago.