Nya Stockholmstrenden: Asiatiskt julbordJulen är på intågande och julborden löser av varandra. Brukar du redan ha tröttnat på sill, korv, köttbullar och potatis när julafton väl är här? Weidao råder bot på det.
– Vi erbjuder ett exklusivt och exotiskt asiatiskt julbord mitt i stan, säger Lin Chen, smakexpert på Weidao.

 

Nu är det högsäsong för julborden och de flesta svenskar hinner varje säsong med att äta mat från flera julbordsbufféer. En gemensam nämnare för de flesta julbord är att restaurangerna enbart serverar traditionell svensk julmat – vilket leder till att du ganska fort tröttnar på maten. Restaurangen Weidao har nu tagit fram ett nytt spännande koncept för att sukta våra smaklökar.

Weidao är en asiatisk restaurang i hjärtat av Stockholm som erbjuder matkultur, traditionella rätter och intressanta smaker. Weidao betyder just smak och är det som är kärnan i deras koncept. 
– Vi skapar våra recept själva. Jag testar mig dessutom fram till den perfekta smaken genom att besöka maträtternas hemländer och lära mig den rätta matlagningstekniken innan vi serverar rätten hos oss, säger Lin Chen, smakexpert på Weidao. 

Lär dig mer om hur Weidao lagar mat 

”Hemlig julklapp”

Ett besök till Weidaos julbord innebär inte bara god mat – alla gäster får dessutom en hemlig julklapp och varje måltid avslutas med en gratis bakelse. Erbjudanden löser också av varandra och det är inte sällan du som gäst går där i från med en blomma, biobiljett eller att ha få testat ett nytt spännande öl. 

Förutom de trevliga överraskningarna och goda kötträtterna har Weidao även ett bra veganskt utbud med tofu, grönsakswok och andra nykomlingar i vego-världen på sitt julbord. 
– Jag vill varmt rekommendera vår sojabönspudding med rötter från Malaysia som tillagas i olika former, säger Lin Chen.

Hitta till Weidao

Det otippade på julbordet
Till skillnad från mer traditionella julbordsbufféer serveras Weidaos julmat direkt vid bordet. Här avslöjar Lin Chen några av de smakrika rätterna du kan välja bland.

  1. WEIDAO SASHIMI  (sashimi på vietnamesiskt sätt)
  2. Grön papayasallad med räkor (gurka och thaibasilika)
  3. Kyckling Satay (jordnötssås och koriander)
  4. BAOS med fläsksida och koriander med tokyosås och sallad
  5. Eastpoke scampi  (malaysiasås och grönsaker)
  6. Grillad anka  (anklår med grönsaker och weidaosås)
  7. Hong Kong- fläsksida
  8. East kammussla med röd curry

 Vår filosofi

Vi vill låta våra gäster uppleva det vi har gjort under våra resor på jakt efter det allra bästa Asien har att erbjuda. För att hitta det genuina har vi sökt oss till det tidiga morgonljuset i Osaka där torget erbjuder färska frukter, nyfångad fisk och nyskapade primörer. Där de bästa råvarorna alltid plockas först, där tålamod och noggrannhet är en dygd hos de mest hängivna köken. Det är det och lite till vi vill erbjuda våra gäster. Weidao står därför för de allra bästa smakerna, de finaste råvarorna och den bästa servicen. Vi serverar Asiens guldkorn helt enkelt.  

Välkommen in för att smaka!Lin Chen, smakexpert.