Öka dina chanser att komma in på PolisutbildningenIdag ställs det höga krav på antagningen till polisutbildningarna och att vara väl förberedd kan vara en svår uppgift. Därför har Östra Grevie Folkhögskola nu uppgraderat sin kurs Förberedande Polisutbildning, för att du som söker ska ha alla förutsättningar att komma in på landets polisutbildningar efter bara en termin. 

– Vi har fokuserat på att ge så bra förberedelse för Polisutbildningen som möjligt, berättar Kalle Bjelkefelt, utbildningsledare på Östra Grevie Folkhögskola. 

Det är ingen självklarhet att bli antagen på dagens polisutbildningar, vilket innebär att du som söker måste leva upp till en viss kravbild. Samtidigt behövs allt fler poliser i landet, med en önskan om större könsfördelning och bredare språkkunskaper. För att matcha kvalifikationerna som ställs idag har Östra Grevie Folkhögskola nu uppdaterat sin kurs Förberedande polisutbildning. I ett samarbete med Polisutbildningen på Malmö Universitet har man byggt upp kursen som kan öka dina chansar att komma in på drömutbildningen - och nu är ansökan äntligen öppen.

Läs mer om Östra Grevie Folkhögskolas fristående kurser här

Vardagen som polis är varierad och utmanar din kompetens. Efter en termin på Östra Grevie Folkhögskola utlovas att de studerande kommer ha god förståelse för yrket som polis, leva upp till den fysiska kravbilden och därmed vara väl förberedd för dagens polisutbildningar.  Tack vare ett högt studietempo med mycket stöd har Folkhögskolan ytterligare skräddarsytt sin kurs för att för att du som vill bli antagen till Polisutbildningen ska ha alla förutsättningar som krävs.

På bara en termin kommer studenterna att få de nödvändiga förberedelserna som krävs för att klara av de fys- och simtester, som många idag misslyckas med på antagningen till polisutbildningarna. Folkhögskolan erbjuder internat för dig som behöver boende, dessutom är kursen anpassad för att studenterna ska kunna påbörja en polisutbildning direkt efter terminen.

Tillsammans med Malmö Universitets Polisutbildning har Östra Grevie Folkhögskola förnyat sin kurs, och i kursplanen ingår alltifrån föreläsningar till studiebesök. På bara en termin går man igenom polisens värdegrunder, samhällsuppdraget, omvärldsanalys och mycket mer. För dig som vill öka chanserna att komma in på Polisutbildningen eller bara vill förbereda dig är det en strålande möjlighet att höja din kompetens. Tack vare det höga studietempo och lärarstöd som erbjuds är kursen utformad för att täcka allt väsentligt för studenter som söker till en Polisutbildning.

– Vi värdesätter att du som studerar kommer härifrån med kunskap styrd mot de kvalifikationer som krävs idag, och lovar att öka dina chanser att komma in på Polisutbildningen.