Så enkelt kan du förbättra din andning och din hållning

Andas ut – hälsovästen är här.
Med sin geniala form och funktion hjälper den dig att få en bättre hållning och dessutom en bättre andning.
– Allt fler människor upptäcker fördelarna med hälsovästen, säger Hans Breisner, Nyttoliv Hälsocenter AB, som tillverkar och säljer denna helsvenska, patenterade produkt.

Hälsovästen har en spännande historia. Den utvecklades redan 2007 av en sångpedagog som ville att eleverna skulle hitta sin riktiga röst genom bättre hållning och mer plats för diafragman. Tillsammans med en konstruktör togs hälsovästen fram. 

En 15 cm lång specialplatta som sitter fastspänd på ryggraden, genom tre gummiremmar, en över bröstet och två över vardera axel genom armhålan, ger en behaglig och mer korrekt hållning hos den som bär den. 

– Den är väldigt skön att bära. Det blir enklare att få en mer korrekt hållning, säger Hans Breisner.

Allt fler upptäcker hälsovästen
I takt med att hälsovästen fick uppmärksamhet, började andra yrkesgrupper att använda dem.

– Ryttare, bagare, hovslagare, slaktare, truckförare dvs människor med yrken där man står framåtlutad eller sitter mycket stilla, upptäckte västens fördelar, säger Hans Breisner.

Även idrottsutövare har börjat att använda den.

– Eftersom det blir lättare att andas märker idrottare att de presterar bättre, säger han vidare.

I dag säljs hälsovästen via webshopen hälsovästen.se och av flera återförsäljare runt om i världen.  Ofta är det fysioterapeuter, sjukgymnaster och massörer som rekommenderar den till sina kunder.

– För alla som har problem med ryggen, axlarna, nacken, vill ha bättre hållning eller andas lättare så är hälsovästen ett bra hjälpmedel, säger Hans Breisner.

Spännremmarna kan enkelt plockas av plattan för att tvättas i maskin.

Läs mer och beställ på www.halsovasten.se

Läs mer och beställ på www.halsovasten.se