Så enkelt kan du förebygga stopp i ditt avloppAtt det blir stopp i toalett och avlopp är inte allt för ovanligt. Fettbeläggningar kan byggas upp i diskhon och i toaletten spolas föremål som inte bör spolas ner. Att använda kemikaliska propplösare kan då kännas lockande – men bör undvikas helt av både miljö-och hälsoskäl. Du kan förebygga stopp i avloppet genom att använda biologiska avloppsrensare, som Gripen avloppsrens.  
– Biologiskt nedbrytbara avloppsrensare fräter inte sönder rören, skadar inte miljön och är inte direkt hälsofarliga om man kommer i kontakt med dem, berättar Ulf Åkerström, chef inom produktutveckling på Hardford AB.  

Vill du köpa Gripen Avloppsrens?

En miljöfara
Stopp i avlopp kan orsakas av flera anledningar; hår som fastnar i duschen, tamponger och våtservetter som spolas ner i toaletten och stekflott som hälls ut i diskhon. Rensas inte rören regelbundet blir det tillslut stoppSom en sista lösning använder vissa farliga propplösare – som både förstör miljön och är direkt hälsofarliga. Kemikaliska propplösare innehållandes natriumhydroxid som kaustiksoda och lut kan fräta sönder rören och ge permanenta skador vid kontakt med kropp och ögon. Varje år vårdas barn och vuxna för frätskador orsakade av propplösare innehållandes natrium- eller kaliumhydroxid. Det är därför ytterst viktigt att vara noggrann med vilken produkt man använder för att lösa proppen.
– Biologiska avloppsrensare, som Gripen Avloppsrens innehåller natriumklorid och är biologiskt nedbrytbart. Det fräter inte rören och skadar inte miljön och naturen, fortsätter Ulf Åkerström.  

Få mer information om Gripen Avloppsrens här

Används i förebyggande syfte
Att använda biologiskt avloppsrens i förebyggande syfte sparar både tid och kraft som annars läggs ned vid totalstopp i avloppen. Med Gripen avloppsrens kan avloppen behandlas dagligen för att förebygga att smuts och fettbeläggringar täpper till rören. Genom att använda biologiskt avloppsrens rutinmässigt slipper du dålig lukt och totalstopp i avloppen. Dessutom skadar du inte miljön och minskar risken för frätskador avsevärt. 
– Vill du värna om miljön och hälsan bör Gripens avloppsrens användas varje gång du städar hemma. På så sätt förebygger du att hår, smuts och fett täpper till rören och så slipper du skadliga kemikalier i hemmet. Det fantastiska är att det är så enkelt att få tag på, Gripen avloppsrens finns att köpa i de flesta livsmedelsbutikerna, avslutar Ulf Åkerström. 

Här kan du köpa Gripen Avloppsrens

Förebyggande biologiskt avloppsrens.

Naturens egen lösning på dåligt flöde och lukt i rör och avlopp. Använd i förebyggande syfte för att lösgöra beläggningar av fett-, tvål- och hårrester i avlopp och rörledningar. 

Finns att köpa i dagligvaruhandeln, tex ICA, Coop, och Citygross.