Så kan tjuvarna stjäla dina kortuppgifter – i hissenBrukar du gå runt med din plånbok i byxfickan eller lätt tillgängligt i handväskan?
Var försiktig; utan att röra dig kan tjuvar skimma ditt kort och få tillgång till din kortinformation – helt trådlöst.
Skyddskortet SkimSafe gör din kortinformation oläsbar och håller inkräktarna borta.

Plånbok och mobil, det är vad de flesta av oss tar med var vi än går. Ny teknik gör det enklare att handla med kort, nu kan vi exempelvis blippa det i mataffären för att betala – men det gör även att tjuvarna kan använda en liknande metod för att få åtkomst till dina uppgifter utan din vetskap.

– SVT gjorde ett bra inslag om riskerna med kontaktlösa betalkort för en tid sedan och SkimSafe är med som säkerhetsexperter där, säger Björn Granberg, en av grundarna av SkimSafe. Han berättar att det enda som egentligen krävs för en bedragare att skimma ditt kort är en billig läsare köpt på nätet, en dator och mjukvara som kan laddas ner från internet.
Vill du läsa mer om programmet och SkimSafe? Klicka här

”Enkelt att stjäla dina uppgifter”
Tv-reportaget visar hur du kan bli skimmad utan att märka det, exempelvis när du står i rulltrappan, i hissen eller kanske när du väntar på bussen. Det är lika enkelt för en tjuv att stjäla dina kortuppgifter som det är att blippa i kassan i matbutiken.

För att undvika intrångsförsöken har SkimSafe skapat ett skyddskort som ser ut som ett vanligt bankkort. Det innehåller teknik som gör det omöjligt för tjuvar att trådlöst komma åt din kortinformation.
–När någon försöker läsa av kortet aktiveras en störsändare som gör din kortinformation oläsbar. Det är det smartaste och mest effektiva skyddet mot trådlös skimning i dag. Allt du behöver göra är att placera det i plånboken tillsammans med dina andra kort, säger Björn.

Vill du testa SkimSafe? Klicka här

Vi erbjuder konsumenter ett enkelt sätt att skydda sig mot trådlös kortskimning.
 
SkimSafe är ett svenskt konsumentsäkerhetsföretag grundat 2016 och har idag återförsäljare i Sverige, England, Tyskland, Norge och Finland. SkimSafe® skyddskort förhindrar trådlös skimning och passar alla plånböcker, korthållare och mobiltelefonskal.