Så skapade Mjöbäcksvillan sina succéhusVillor av hög standard som de flesta har råd med – det har hustillverkaren Mjöbäcksvillan lyckats utveckla.
I slutet av januari ökades konceptet från tre till 14 husmodeller.
– Vi har varit i branschen i snart 50 år. Tack vare vår långa erfarenhet och duktiga medarbetare har vi fått fram de här husen, säger Glenn Larsson, marknadsansvarig på Mjöbäcksvillan.

Småhusmarknaden i Sverige är väldigt konkurrensutsatt, där många husleverantörer erbjuder olika modeller.
Många gånger får kunden möjlighet att i stor utsträckning påverka huset på detaljnivå, vad gäller planlösning, material och utrustning. Det kan handla om hundratals olika produktval och lösningar som kunderna måste ta ställning till. Det ger en stor frihet – men leder också till att priset blir högre.
Mjöbäcksvillan har utvecklat och byggt bostäder och hem sedan 1970. För tre år sedan lanserade man konceptet First Choice med tre olika husmodeller. Där låste man planlösningen och begränsade antalet produktval för att få ned priset.
– Vi har byggt så många hus genom åren att vi vet vad väldigt många kunder uppfattar som ett bra boende. Den erfarenheten använde vi när vi utvecklade First Choice, säger Glenn Larsson.

Flera nya husmodeller
Nu har man presenterat ytterligare 11 husmodeller inom First Choice. Alla modellerna har samma kök och nästintill samma badrum. Fönster, dörrar och många andra delar är gemensamma. Planlösningarna skiljer sig heller inte mycket åt.
– När vi begränsar antalet produktval och har fast planlösning får vi en enklare produktion. Det fina är att vi då kan ge kunden en uppgraderad standard till lägre kostnad, dessutom till ett fast pris, oavsett produktval. Hela byggprocessen blir smidigare, förklarar han.

Men vissa val går att göra, som köksluckor, bänkskivor, färg på vitvaror, dörrar, golv, takpannor med flera. Inom First Choice är tillvalen kostnadsfria.
De 14 husen i konceptet First Choice varierar i storlek från 93 kvadratmeter till 170 kvadratmeter, och priset startar vid 1.849.000 kronor för ett nyckelfärdigt hus. 

Levererar till hela landet
Från Sveriges sydligaste spets och upp till 30 mil från produktionsfabriken i Mjöbäck i Västergötland erbjuder Mjöbäcksvillan totalentreprenad. De kan alltså leverera ett helt nyckelfärdigt hus. I resten av landet levereras det som byggsats. Priset för byggsats startar vid 899.000 kronor för komplett materialleverans.
– Våra duktiga arkitekter och konstruktörer har verkligen ansträngt sig för att ta fram First Choice-konceptet. Det är riktigt bra hus, med hög standard till ett bra pris, säger Glenn Larsson.

Mjöbäcks Entreprenad är ett familjeägt bolag som grundades 1970. 
Mjöbäcks bygger hus med maximal boendekvalitet, och utvecklar bostadsområden med en stor lyhördhet för behov och önskemål. 
Ända sedan starten har företagets ledstjärna varit att alltid leverera en optimal lösning för varje behov, en filosofi som har byggt företagets framgång och bidrar till att Mjöbäcks fortsätter att utvecklas starkt. 

Läs mer här.