Salt hjälper dig att andas lättareAstma, kol eller rethosta – saltinhalatorn har visat sig lindra de flesta besvär med luftrören.
– Saltet löser upp slem samtidigt som det är bakterie- och virusdödande. Inhalatorn är en unik produkt utan några biverkningar, säger Inger Schaumann.

Sedan starten 2005 har Saltbutiken tagit emot mail och telefonsamtal från mängder av nöjda kunder. Många har berättat om hur saltinhalatorn hjälpt dem till ett friskare och rörligare liv. Vissa hade gått med bronkit, nästäppa eller en envis hosta i tjugo år innan saltinhalatorn gjorde dem bättre.
– En man ringde och var så lycklig. Jag har fått en ny fru, sa han, berättar Inger. Hans fru var sjuk i kol och tidigare hade hon inte orkat röra sig särskilt mycket, men med saltinhalatorn kunde de till och med börja resa igen.

Inger Schaumann menar inte att saltinhalatorn botar kol eller andra sjukdomar, däremot har saltet i inandningsluften en god effekt eftersom det dödar bakterier och löser upp slem.

Saltets välgörande effekt har varit känd länge. Förr i tiden skickade man ofta lungsjuka patienter till havet där luften är saltbemängd.

Utvärderad av forskare
Saltet i saltinhalatorn är hämtat från saltgruvan Praid i Transylvanien. Gruvan har använts för sin välgörande effekt på andningsorganen under flera hundra år och effekten är noga utvärderad av forskare.
– Det finns en lungklinik där nere och många lungsjuka och astmatiker besöker gruvan för att luften där ger lindring, berättar Inger Schaumann. Där finns bland annat en lekplats för astmatiska barn och en kyrka. 

 

»Den fungerar också i förebyggande syfte och hjälper dig att slippa influensa och förkylning«

 

Saltbutiken har ensamrätt i Norden på försäljningen av dessa saltinhalatorer och sedan starten 2005 har de sålt över 50 000 stycken. Inhalatorn är dryg. Använder du den tjugo minuter om dagen räcker den i ett och ett halvt år. Den går att använda både via munnen eller via näsan.
– Inhalerar du via näsgångarna gör saltet stor nytta, dessutom lär man sig att andas på ett korrekt sätt, säger Inger. Den fungerar också i förebyggande syfte och hjälper dig att slippa influensa och förkylning. Åker du buss i förkylningstider är det en god idé att använda inhalatorn direkt när man kommer hem.

Saltbutiken rekommenderar att inhalera 15 minuter om dagen, en stund på morgonen och en på kvällen. Inhalatorn har inga biverkningar och kan även användas av barn, så snart de förstår instruktionerna.

Saltet är inte processat
Av och till hör man att det inte är nyttigt att äta för mycket salt, särskilt inte för personer med högt blodtryck. Dessa varningar har dock inget med saltinhalatorn att göra.
– Att andas in salt är inte alls samma sak som att svälja det, säger Inger. Salt i inandningsluften tas inte alls upp av kroppen. 

Inger är också noga med att framhålla att saltet i inhalatorn inte är detsamma som det bordssalt vi vanligen äter. Saltkristallerna innehåller 73 olika mineraler, samma mineraler som vår kropp är uppbyggd av. De varken bleks eller processas och innehåller inga tillsatser.
– Alla våra produkter är naturliga och inget av dem är piller som du stoppar i dig, säger Inger Schaumann. Vi kontrollerar allt noga så att det inte ska finnas några bieffekter. Vi tycker det är väldigt viktigt att vi kan stå för det som vi säljer.

Presenteras av

Några av Saltbutikens övriga produkter


Magnesiumolja

Magnesium har effekt på problem i såväl muskler som leder. Genom att spraya magnesium på huden går det att lindra värk och förbättra rörligheten. 


Hälsoduschen

Hälsoduschen är ett duschmunstycke som du fäster på duschslangen i badrummet. Munstycket innehåller germanium och turmalin vilket gör vattnet alkaliskt och det renas från klor och andra tungmetaller. Munstycket har väldigt små vattenhål, vilket gör att det bildas negativa joner i vattnet. Hälsoduschen har god effekt mot eksem och klåda.


Konjac svampen

Svampen görs av rötter från konjaksträdet. När du lägger den i vatten blir den mjuk. Svampen har en antibakteriell förmåga och kan både ersätta tvål och lindra problem med akne. 

 

Magnesiumspray

Magnesiumoljan lindrar artros och värk

nya-duschen-bastbild2-20120725111629

Hälsoduschen har god effekt mot eksem och klåda