Se klippet: Charlotte Kalla söker barndomsvännerVarje dag ringer barn till Bris och berättar om ångest, utsatthet, våld och kränkningar.
Nu lanseras det unika månadsgivarkonceptet ”Barndomsvän” – med Charlotte Kalla som ansikte utåt.
– Jag hoppas att mitt engagemang kan inspirera andra, säger hon.

Det finns många sätt att hjälpa barn att få en trygg barndom. Nu söker 1,9 miljoner barn fler vuxna som vill bidra till en barndom utan våld, mobbning, övergrepp, rättsskandaler och maktmissbruk. Det är med förhoppningen att fler ska vilja vara med och hjälpa till som Bris lanserar det nya månadsgivarkonceptet ”Barndomsvän”.

Bris startade 1971 som en folkrörelse för barnets rättigheter. Barnen är deras uppdragsgivare och varje krona som kommer in gör skillnad i verksamheten.
– Vi kan fortsätta arbeta för förändring tack vare privatpersoner och företag som tar ställning för varje barns rätt att må bra, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris.

”Känner krav på att lyckas”
En av de som går i spetsen för det nya konceptet är ingen mindre än den olympiska medaljören i längdskidåkning, Charlotte Kalla. Magnus Jägerskog berättar att många barn berättar om social tävlan där de känner prestationskrav och att Bris därför är väldigt glada att en fantastisk förebild och idrottskvinna som Charlotte vill lyfta frågor om prestationspress och självkänsla tillsammans med dem.
Vill du också bli en förebild? Bli Barndomsvän här

Även Charlotte har märkt av hur press och stress påverkar barn och unga.
– Den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga engagerar mig. Jag vet hur viktigt det är med stöttande vuxna, och därför vill jag vara med och bidra till ett bättre samhälle för barn, säger hon.

Vill inspirera fler att bli Barndomsvän
Barndomsvän är den som stödjer Bris med 100 kronor i månaden. Att vara Barndomsvän innebär att Bris kan fortsätta arbeta för varje barns rätt till en trygg barndom genom att stödja, mobilisera och påverka för ett samhälle där barnets rättigheter tillgodoses.
– Fler behövs i kampen för en bättre barndom och jag hoppas att mitt engagemang kan inspirera andra att bidra till Bris arbete, säger Charlotte Kalla.

  • Alla barn och unga under 18 år kan kontakta en kurator via telefon, mejl eller chatt
  • Du som hör av dig är alltid anonym och kuratorn har tystnadsplikt
  • Att ringa är gratis och syns inte på telefonräkningen
  • Du som är över 18 år och har frågor om barn kan kontakta Bris vuxentelefon 

Bli BarndomsvänSkänk en gåva
Swisha en gåva
Skänk en företagsgåva