Grundaren av TiKei: Så lägger du den perfekta basen i tre stegOavsett om du vill förvandla ett trött måndagsansikte eller se magisk ut på festen krävs samma förutsättning: En riktigt bra bas. Det är viktigt att välja smink som låter din hy andas för att undvika irritationer, i synnerhet om du har problem med finnar och eksem. Med mineralsmink kan alla få till den där perfekta basen, och här får du lära dig hur.

För många innebär väderomslag problem för hyn. Med hösten runt hörnet kan du säkra upp med mineralsmink som ger din hy de bästa förutsättningarna för att både må bra och se bra ut. Tina Kjellander, grundaren av TiKei, drogs länge med finnar som hon täckte med foundation. Situationen blev bara värre tills hon testade mineralsmink.

– Jag blev förvånad! Dels såg det naturligare ut och dels så kändes det mycket bättre på huden. Finnarna försvann också nästan helt på kort tid, säger hon.

Irriterande pigment i många sminkprodukter
Efter ett tag kände Tina en kliande och varm känsla i ansiktet och kunde snart lokalisera att reaktionen kom från Bismuth Oxychloride, ett pigment som finns in många sminkprodukter. Just den här reaktionen drabbar många användare. Tina letade efter smink utan Bismuth Oxychloride och när hon inte fann några bestämde hon sig för att ta fram ett alldeles eget recept. Resultatet blev TiKei, en serie mineralsmink helt utan kemiska tillsatser och andra konstigheter.

– Det tog några år innan jag hade hittat det absolut perfekta foundationreceptet. Det är den foundation vi nu erbjuder er och jag hoppas att ni kommer att bli lika förtjusta i den som vi är.

Sminkguiden till den perfekta basen
Här kommer tre Tinas bästa tips för att lägga en perfekta basen. Glöm inte att alltid börja applicera ditt mineralsmink på en rengjord och återfuktad hy.

Gör så här:

  1. Dutta concealer under dina ögon för en piggare look. TiKei har ett utbud som passar olika nyanser.
  2. Nu är det dags att applicera din foundation. Knacka ut lite puder i foundationburkens lock och rör om med din Kabukiborste. Slå av överflödig produkt mot burkens kant och börja sedan appliceringen från ansiktets mitt. Arbeta in produkten med cirkulära rörelser mot panna, haka och käkben. Fortsätt tills du är nöjd med täckningen.
  3. Applicera din favoritbronzer eller rouge. Du som upplever att du blir glansig under dagen kan avsluta med Finishing Veil som finns i både matt och skimrande variant.

Tips: För dig med mycket fet hy lämpar sig Mineral Primer under din foundation. Har du lite fet hy kan Mineral Veil Matte vara ett bättre alternativ. Du med torr hy kan bortse från detta steg.

TiKei grundades 2006 och är beläget i Gantofta utanför Helsingborg. Här tillverkas allt smink i företagets egna lokal utan mellanhänder inblandade. På det viset kan sminkmärket ha full kontroll över ingredienser och kunna garantera hög standard. Produkterna är veganska och självklart inte djurtestade.