Nu är det enklare än någonsin att vara klimatsmartVi blir allt mer måna om att vara klimatsmarta och använda oss av tjänster som gör gott för miljön. Att hitta el som är bra inom just detta område kan verka enkelt med hjälp av flertalet miljömärkningar - men riktigt så lätt är det inte, menar Bo Anders Antonsson, vd på Falkenberg Energi.

– Sveriges enda miljömärkning av el är Bra Miljöval. Falkenberg Energi var först i landet att ge alla sina kunder det bästa miljövalet – el märkt Bra Miljö redan 2004.

Att välja materiel som både indirekt och direkt är bra för miljön är en trend som positivt pekar uppåt. I Sverige kom 2017 en förordning om plastbärkassar, något som minskade användningen av plastkassar markant. Vi väljer alltså gärna miljövänliga alternativ där vi kan och likaså när det kommer till el.

– Man läser allt mer om grön el, förnybar el och flera olika märkningar. Faktum är att Bra Miljöval är Sveriges tuffaste miljömärkning och den enda riktiga. I och med att vi har den märkningen när det kommer till el är det i detta fall enkelt att välja det mest klimatsmarta alternativet, säger Bo Anders Antonsson, vd på Falkenberg Energi.

Stora skillnader
Ordet ”grön el” är något som går att läsa hos många energibolag, men Bo Anders menar att det som kallas för just det allt som oftast inte har någon miljöhänsyn utan handlar om en ursprungsmärkning.

Kraven för att kunna märkas med Bra Miljöval är både hårda och kräver ständig utveckling av produkten som bär märkningen, för vara fortsatt skonsamma mot miljön. De som ansöker om licens hos Bra Miljöval får även en hård kontroll för att se om de lever upp till de krav som finns.

– Hos oss kan du vara trygg i det faktum att du valt alldeles rätt. Det finns många andra märkningar, men el märkt Bra Miljöval är den miljömärkning som gynnar miljön allra bäst, säger Bo-Anders.

Läs mer om Falkenberg och Bra Miljöval

Bidrar inte till växthuseffekten
Falkenberg Energi vill förenkla för de som aktivt vill göra ett val för miljön. Här får du alltid märkningen Bra Miljöval utan extra kostnad när du tecknar ett elavtal.

– Våra kunder får dessutom förnybar el med en mix av 73 procent vattenkraft, 25 procent vindkraft och 2 procent solkraft.

När du väljer att teckna ett elavtal hos Falkenberg Energi väljer du också något som gynnar både jorden och framtida generationer. I och med sin märkning garanterar man att elen kommer från förnybara källor som uppfyller tuffa krav.

– Förnybar el skapas skapas i energikällor som hela tiden förnyar sig. Det innebär att elen inte kommer ta slut inom en överskådlig framtid. Genom att välja oss och denna elmärkning väljer du bland annat den elproduktion som är minst miljöförstörande och du bidrar inte heller till växthuseffekten.

 

Vi på Falkenberg Energi har i flera år jobbat målmedvetet med förnybar energi och miljöfrågor som hör ihop med energibranschen. Vi har många gånger varit pionjärer inom olika områden och våra hjärtan klappar för att bidra till ett hållbart samhälle.

Vi säljer bara el som är märkt Bra Miljöval, enligt Naturskyddsföreningens hårda krav. Märkningen innebär att all el är förnybar och ställer hårda krav på att elproduktionen tar hänsyn till både miljö, klimat, djur, växter och människor.

När du väljer Falkenberg Energi minskar du din klimatpåverkan, ökar efterfrågan på hållbart producerad el och bidrar till olika projekt för att minimera miljöbelastningen. Genom att sälja miljömärkt el vill vi tydliggöra att ditt val som konsument gör verklig skillnad.