Slipp rodnaden – med en enkel operationRodnar du ofta? Det kan vara pinsamt – men nu kan du bli kvitt dina röda kinder med en enkel operation.
– Jag är förvånad över att det inte är mer känt, säger Katarina som gjorde operationen för några år sedan.

Det kan hända när vi blir glada, ledsna, generade eller upprörda. Våra kinder kan börja blossa – till synes helt utan anledning. Katarina var en av de drabbade av den ofrivilliga rodnaden.
– Jag rodnade så lätt att det blev ett problem, både på jobbet och privat.
Har du problem med din rodnad? Här kan du få hjälp

Så fort Katarina var arg eller ledsen blev ansiktet rött. Hon bestämde sig för att få hjälp för att bli kvitt problemen och kunna leva ett normalt liv och vände sig till Timo Telaranta och Sympatix.

En enkel operation
Endoskopisk sympatisk blockad (ESB) är en enkel operation som bara tar ett par timmar att utföra. Genom att klämma åt nerver i ansiktet med hjälp av små titanklipsar kan man få bukt med problemen. Det är kirurgen Timo Telaranta som har utvecklat metoden – och det är även han som utför alla operationer.
– Det sker sällan några biverkningar, men om det skulle hända tar man enkelt bort klipsarna och återställer situationen, säger han.
Läs mer om operationen här

”Borde vara mer känt”
Katarina tycker att fler borde prata om ofrivillig rodnad.
– Eftersom att det är ett vanligt problem tror många att det inte är så farligt och många känner säkert att ”varför opereras för något som många andra är drabbade av?”. Men att göra något åt problemet har förändrat mitt liv jag är förvånad över att det inte är mer känt.
Här kan du läsa mer om metoden

Presenteras av Sympatix

 

Hjälp mot rodnad, svettning och skakning 
– utan läkemedel med ESB, endoskopisk sympatisk blockad

 

www.sympati.fi