Sticka in hösten med Design & Hantverk Gotland: Din guide till garn och inspiration

När höstens kyla smyger sig på är det få saker som värmer lika mycket som ett stickprojekt. Med garn från Design & Hantverk Gotland kan du skapa plagg och accessoarer som kombinerar tradition och kreativitet. Upptäck de olika garnsorterna och hur du bäst använder dem för att skapa dina unika höstfavoriter.

Hösten är en tid för förnyelse, både i naturen och i våra egna hem. Att sitta ner med stickorna, känna hur garnet löper genom fingrarna och se ett nytt plagg ta form är en upplevelse som ger ro och tillfredsställelse. Garnet spelar en avgörande roll i detta och valet av rätt typ av garn för ditt projekt kan förhöja både din upplevelse och det färdiga resultatet. 

På Design & Hantverk Gotland hittar du ett brett sortiment av högkvalitativa garner, alla noga utvalda för att passa olika typer av projekt. Deras Gotlandsgarn är en hyllning till öns rika hantverkstradition, medan ullgarnet från Stenkyrka Ullspinneri erbjuder både värme och hållbarhet. 

– Vårt garn är mer än bara material, säger Adele Poppe, medgrundare av Design & Hantverk Gotland.  

– Det är en förbindelse mellan tradition och kreativitet, och vi är stolta över att kunna erbjuda något som är så genuint och äkta.  

Utforska hela sortimentet av högkvalitativa garner, perfekt för alla dina höstprojekt 

Valet av garn till dina stickprojekt
När du väljer garn till ditt höstprojekt är det viktigt att tänka på vilket plagg eller accessoar du vill skapa. Här är några tips: 

Ullgarn: Perfekt för varma tröjor och halsdukar som kan stå emot höstens kalla vindar. Ullens naturliga egenskaper gör den både värmande och fukttransporterande, vilket gör att plaggen andas samtidigt som de håller dig varm. 

Gotlandsgarn: Detta är idealiskt för dig som vill ha en rustik och naturlig känsla i ditt arbete. Garnet är slitstarkt och har en unik textur, vilket gör det utmärkt för att skapa robusta plagg och accessoarer som mössor och vantar. 

Alpackagarn: Ett mjukare alternativ som passar perfekt för plagg som ska ligga nära huden, som sjalar och tröjor. Alpackagarnet är känd för sin lyxiga mjukhet och ger en elegant touch till dina stickade kreationer. 

Adele Poppe delar sina tankar:

– Vi ser hur våra kunder älskar att experimentera med olika garnsorter och vi hjälper dem gärna att hitta precis rätt material för deras projekt. 

Hitta allt du behöver för ditt nästa stickprojekt, från garn till sticktillbehör 

En butik med historia i fokus
Design & Hantverk Gotland har inte bara ett imponerande garnsortiment, utan också en fängslande historia. Företaget startades 2011 av Göran Stenström och Adele Poppe, med visionen att erbjuda högkvalitativt hantverk och material till stickentusiaster. Från den blygsamma början i ett ombyggt garage har företaget växt till att bli en central del av Gotlands hantverksscen. 

Idag samlar deras butik i Stenkyrka hela verksamheten, från spinneri och vävning till den populära Wisby Tenn-verkstaden. Butiken har blivit en mötesplats för hantverksälskare, där man kan botanisera bland garn, sticktillbehör och unika tennprodukter, eller bara njuta av en kopp kaffe i deras café. 

Gör hösten stickad
Att sticka är inte bara en hobby, det är ett sätt att skapa något med egna händer, att förvandla enkla material till något vackert och värmande. Med garn från Design & Hantverk Gotland kan du göra hösten till en kreativ och inspirerande tid. 

– Vi ser fram emot att välkomna alla stickentusiaster, både nya och erfarna, till vår butik och webbutik, säger Adele och avslutar: 

– Låt hösten bli din tid att skapa något alldeles speciellt. 

Upptäck hela sortimentet av garn och tillbehör på deras hemsida, dhgh.se, och låt dig inspireras av en värld av hantverk. 

Mer om Design & Hantverk Gotland 
Design & Hantverk Gotland är ett hantverksföretag som grundades 2011 och erbjuder högkvalitativa garner, sticktillbehör och handgjorda tennprodukter. Med rötter på Gotland kombinerar företaget tradition och innovation, med både en fysisk butik i Stenkyrka och en omfattande webbutik. Upptäck deras sortiment här