Upplev golfmagi i AlgarveUnder den rådande höst-och vinterperioden är det lätt hänt att tankarna svävar iväg till en annan plats. Många av oss älskar att slappna av någonstans där det är soligt och rofyllt. För den som vill kombinera sin solsemester med att spela golf finns det nu ett resmål som är hetare än någonsin. Nämligen den vackra kustregionen Algarve i Portugal.

I Sverige är golf en av de mer omtyckta sporterna. Vi följer det på tv, streamingtjänster och appar. Det är även många svenskar som väljer att lira på matcher via ComeOn och andra bettingsajter. Detta för att höja spänningen och kanske tjäna sig en liten hacka på kuppen. Golfspelaren som vill känna på ännu mer av sportens hetta gör rätt i att besöka Algarve.

Världens bästa golfregion

Ja, för den som vill ha sig en riktigt bra golfupplevelse verkar Algarve vara platsen som är inne just nu. Enligt golforganisationen The International Association of Golf Tour Operators är regionen världens bästa inom sporten. Organisationen består av en jury med hela sjuhundra medlemmar, som kikar på många olika kriterier. De främsta kriterierna de bedömer efter är kundnöjdhet, professionalitet och hur prisvärt det är. Algarve beskrivs som en region som bara måste besökas av amatörgolfspelare.

Flera turneringar

Golf är som mest underhållande och spännande när det finns titlar i potten. Den som reser till Algarve kan delta i massvis av olika turneringar året runt och se vad ens färdigheter går för. Eftersom att många amatörer deltar i tävlingarna bjuds det förstås på allt från låg till hög kvalitet, och vem vet, kanske har du det som krävs för att sluta upp som vinnare? Visst vore det ett häftigt sätt att spendera semestern på.

Varmt hela året

Som sagt kan du ägna dig åt mycket mer utöver golfen när du beger dig till Algarve. En stor charmfaktor med regionen är att du inte behöver förhålla dig till en viss tid på året för att åka dit och uppleva det i sitt esse, med sol och värme. Det är alltid soligt och varmt i Algarve. Det ligger dessutom vid kusten, så du kan passa på att spendera tid ute på en båttur eller de berömda Benagilgrottorna. Regionen har dessutom ett rimligt avstånd till huvudstaden Lissabon som blev utsett till årets bästa resmål 2019. Här kan du ta tillfället i akt och känna på innerstadspulsen i landet.

Visst finns det flera anledningar att besöka Algarve i Portugal, inte minst just dess golfmagi.