Uppnå dina hälsomål med goda, nyttiga och plantbaserade mellanmål

Det finns något magiskt med början på ett nytt år. Det kommer med löften om både nya möjligheter och reflektion. Du har kanske som många andra bestämt dig för att investera i ditt eget välmående i år och vill göra det inifrån och ut? Inika Superfoods vill hjälpa dig att göra just det, på ett enkelt sätt. Med deras plantbaserade, rena shakes och bars får du inte bara ett välsmakande mellanmål som är snabbt och lättillgängligt – det gör också gott för både din kropp och vår planet.

För ungefär två år sedan såddes fröet till en dröm om att kunna hjälpa människor att må bättre. I ett kök i Stockholm började Nicole de Geer och Gabriella Åfeldt mixa plantbaserade shakes och prova sig fram tills de kände att nu, nu hade de äntligen hittat rätt. Fröet blev sedan till en blomma i form av företaget Inika Superfoods som erbjuder goda hälsosamma shakes och bars, men också en filosofi. Visionen är holistisk hälsa: att må bra både i kropp och sinne.

Förutom att erbjuda helt naturliga mellanmål och så kallade clean label-produkter så är Inika Superfoods också ett community där man informerar och inspirerar kring välmående. Målet är att hjälpa så många som möjligt att göra något bättre av vardagen, och att göra hälsosamma val lättillgängliga.

– Alla har inte tid, råd eller kunskap att göra en avancerad shake. Vi såg ett behov som vi kunde fylla genom att göra det tillgängligt och enkelt för personer att välja en shake eller bar till mellanmål eller snabb lunch i stället för sträcka sig efter de mindre nyttiga alternativen, säger Nicole de Geer, medgrundare till Inika Superfoods.

Läs mer om Inika Superfoods filosofi

Veganskt och naturligt
Inika Superfoods produkter innehåller inget raffinerat socker, inga konstgjorda ämnen och består av 100 procent veganska, glutenfria och naturliga ingredienser som till exempel ingefära, mandel, spirulina, spenat, gurkmeja och jordgubbar.

Behovet att leva hälsosammare är större än någonsin, förklarar Carl-Gustaf Elfving som är vd på Inika Superfoods. En god diet är en av de absolut viktigaste byggstenarna för att leva ett friskt och långt liv. Trots det får endast en av tio i sig tillräckligt med frukt och grönt idag. Det i kombination med att fler vill bidra till att göra gott för miljön gör att många söker efter goda plantbaserade alternativ som både boostar ens hälsa och är snäll mot planeten.

– Vi vill bidra till välmående men också göra gott för moder jord. Vi har bara en planet på samma sätt som att vi bara har en kropp. Namnet Inika råkade bli väldigt passande i den kontexten eftersom det faktiskt betyder “liten jord” på sanskrit, berättar han.

Få inspiration till mer flow här

Mer flow i livet
Inika Superfoods produkter finns att köpa online på deras hemsida och passar som ett snabbt mellanmål, innan träningen eller som en lättare lunch. Du kan välja mellan exempelvis gröna, fruktiga eller härligt chokladiga shakes, eller bars med knaprig mandel, söta blåbär eller läcker kokoschoklad. Vare sig du njuter av en av de goda produkterna eller samlar inspiration på Inikas blogg så är målet att du ska känna mer flow.

– Vi vill skapa flow i allt vi gör. Oavsett om det innebär de där extra minuterna du frigör för att kunna träna eller slappna av på lunchen, eller det där tipset du fick av oss som gjorde att du kunde ta steg mot att må ännu bättre, avslutar Carl-Gustaf.

We believe nourishing your body with natural, convenient and earth friendly food is fundamental to live your best. That’s why our promise to you is just that – functional food brimming with health boosting superfoods with low planetary impact, ready to be enjoyed anywhere in no time. In addition, we believe knowledge is power - a tool to realise goals and dreams. Therefore, we aim to be a voice for a good life, promising to share nuggets of wisdom with our tribe. We are so happy that you want to follow our journey!

inikasuperfoods.com