Upptäck ren skönhet med Authentic Beauty Concept

I en värld där skönhetsindustrin ständigt växer kan det vara klurigt att hitta rätt produkter som står för rätt saker. Hårvårdsmärket Authentic Beauty Concept har skapat ett koncept som lyfter fram din naturliga skönhet, samtidigt som det tar hänsyn till miljön och ditt välbefinnande.

Hårvårdsmärket Authentic Beauty Concept grundades med ambitionen att skapa produkter med noggrant utvalda naturliga ingredienser i sina hårprodukter – både för en hållbar värld, men också för att erbjuda en hårvårdsupplevelse utöver det vanliga. Idag finns det exklusiva varumärket bland en handfull noggrant utvalda salonger i Sverige och har nyligen öppnat upp sin onlinebutik där hela produktsortimentet erbjuds. Jonny Westberg, hårspecialist och utbildare för Authentic Beauty Concept berättar:

– Authentic Beauty Concept är en hyllning till den rena enkelheten och kraften hos naturen vilket speglas i varje flaska och burk. Genom att utesluta onödiga kemikalier, sulfater, silikoner och tillägg erbjuder vi en autentisk och äkta hårvård.  

Hitta din närmaste salong som erbjuder Authentic Beauty Concept 

 Exempel på naturliga ingredienser som återfinns i Authentic Beauty Concepts produkter är aloe vera för dess lugnande och återfuktande förmågor, mango som är rikt på vitaminer för att nära och mjukgöra håret, tillsammans med basilika både ger och bevaras fukt i håret. Grönt te bidrar med antioxidanter för att stärka håret medan quinoa, rik på proteiner, reparerar och stärker skadat hår.

– Vår huvudingrediens är guarbönan som ger en utredande effekt och slätar ut håret, berättar Jonny. 

Läs mer om Authentic Beauty Concepts ingredienser här

Samarbetspartners till Ellegalan
Authentic Beauty Concept har tidigare använts av stylister för Paris Fashion Week och London Fashion Week. I år är hårvårdsmärket stolta partners till Ellegalan som gick av stapeln den 19 april där de var backstage och stylade alla modellerna.   

– Det är superkul att stylister på så hög nivå använder Authentic Beauty Concept och  märker hur bra det funkar. Det är ett kvitto på att det är en hårvårdsserie utöver det vanliga, kommenterar Jonny.   

Med fokus på mindfulness
Authentic Beauty Concept står för en mindful skönhetssyn, där den äkta skönheten omfattar både kropp och själ. Filosofin genomsyrar varje produkt, från de väldoftande essenserna till den omsorgsfullt utformade förpackningen. Idag finns totalt fyra vårdserier: 

Hydrate-serien som fokuserar på intensiv återfuktning för normalt till torrt eller lockigt och texturerat hår. Produkter i denna serie, såsom Hydrate Cleanser, Conditioner, Mask, och Spray Conditioner, är utvecklade för att återställa hårets elasticitet och glans, samtidigt som de reducerar frissighet och gör håret mer hanterbart.

Replenish-serien är inriktad på att revitalisera och stärka behandlat, skadat eller ömtåligt hår. Denna serie inkluderar produkter som Replenish Cleanser, Balm, Conditioner, och Mask, vilka är berikade med näringsgivande ingredienser för att återuppbygga hårets struktur och förbättra dess hanterbarhet och glans. 

Amplify-serien är designad för att lyfta och ge volym till fint hår. Cleanser, Conditioner, och Spray Conditioner är några av de produkter som erbjuds, och de är alla fria från tunga ingredienser som kan tynga ner håret, vilket ger en lätt och hanterbar volym. 

Glow-serien erbjuder produkter för att förbättra hårets glans och lyster samtidigt som färgbevarande egenskaper upprätthålls. Glow Cleanser och Conditioner är exempel på produkter inom denna serie som är utformade för att ge en mild rengöring och djup återfuktning, vilket resulterar i ett strålande och hälsosamt utseende. 

Hållbar skönhet för framtiden
Hållbarhet ligger i hjärtat av Authentic Beauty Concept. Märket tar ansvar för sin påverkan på planeten genom att implementera återanvändbara förpackningar och följa hållbara tillverkningsprocesser. Som ett led i detta har Authentic Beauty Concept introducerat ett koncept med refillstationer. Initiativet är utformat för att minska plastanvändningen och främja återanvändning av förpackningar, vilket ligger i linje med märkets övergripande filosofi om att agera medvetet och ansvarsfullt gentemot miljön. 

Så fungerar refillstationerna  

  • Ta med din tomma flaska: Kunder uppmanas att ta med sina tomma Authentic Beauty Concept-flaskor till en deltagande salong eller butik utrustad med en refillstation. 
  • Rengöring: Flaskan rengörs noggrant för att säkerställa att den är hygienisk och redo för påfyllning. 
  • Påfyllning: Flaskan fylls på med produkten och håller för upp till fem påfyllnader.
  • Refillstationerna finns i Stockholm, Malmö, Göteborg, Eskilstuna, Umeå och Gävle.

Authentic Beauty Concept är ett professionellt hårvårdsmärke som värdesätter renhet, minimalism och naturlig skönhet. Med en grundläggande tro på äkthet och enkelhet, avstår märket från onödiga kemikalier och artificiella tillsatser i sina produkter. I stället lägger Authentic Beauty Concept stor vikt vid noggrant utvalda, naturliga ingredienser och antar en holistisk syn på skönhet.

Beställ tre eller fler produkter och få en gratis Travel Size du väljer valfria produkter!

Victor Christophe

Learn More →