Vill du justera tänderna med en tandställning som inte syns?

Det är många som i vuxen ålder fortfarande upplever problem med bettet, men drar sig för att justera tändernas position på grund av synliga tandställningar. Oavsett om det är funktionella eller estetiska problem du lider av finns det hjälp att få med den osynliga tandställningen   

Det finns flera bakomliggande orsaker till att en person vill justera tändernas position i munnen. Det kan vara problem med att tugga, att bita ihop ordentligt eller att tänderna sitter på ett sätt som orsakar ett sänkt självförtroende. Invisalign är en osynlig tandregleringsmetod som består av ett antal genomskinliga och individuellt framtagna skenor, aligners, som byts ut under behandlingens gång.

–  Invisalign är en behandlingsmetod som är flexibel och går att anpassa efter individens behov men som samtidigt ger exakta och hållbara resultat, säger Azam Hosseini, ortodontist och ansvarig för all ortodonti på tandvårdskedjan Aqua Dental.  

I början av behandlingen skapas en digital 3d-modell av patientens bett och en grundlig analys görs för att en behandlingsplan och tidsram ska kunna upprättas. Den största skillnaden från tandreglering med fast tandställning är att du med hjälp av ett 3d-program redan innan behandlingen kan se ett estimerat slutresultat av ditt bett.  

– Under behandlingens gång får patienten individuellt framtagna skenor som byts ut med jämna mellanrum för att steg för steg förflytta tändernas position. Efter avslutad behandling stabiliseras bettet av en retainers (tunna trådar) eller en nattskena, säger Azam.   

Bekväm metod
Det finns många fördelar med att reglera tänderna med Invisalign. Metoden är bekväm då det inte finns några vassa trådar eller kanter som kan skava i munnen. Dessutom är skenorna avtagbara och du som patient kan välja att ta av dem när du äter eller borstar tänderna. Skenorna är dessutom transparenta och många patienter berättar att deras tandreglering gått förbi obemärkt då omgivningen inte lagt märke till de genomskinliga skenorna.  

– Invisalign som behandlingsmetod är effektiv och kan behandla i stort sett alla bettfel. Det är ett alternativ för alla dem som valt bort tandställning av estetiska orsaker. Det första steget är att boka tid för en konsultation hos oss på Aqua Dental och efter det kan vi oftast påbörja behandlingen snabbt. Som en del av vår målsättning att vara tillgänglig, är det viktigt för oss att kunna erbjuda behandlingar utan långa väntetider, säger Azam Hosseini.  

Aqua Dental är tandvårdskedjan som oavsett om det handlar om osynlig tandställning, skalfasader, akutbesök eller ett vanligt hygienistbesök alltid vill ge dig landets tryggaste och bästa tandvård. Tandvårdskedjans målsättning är att förändra tandvården och göra den mer tillgänglig för alla. För att boka en konsultation är du varmt välkommen att gå in här. Om du påbörjar en behandling kommer kostnaden för konsultationen att dras av på behandlingspriset.