Yrkeshögskolan i Karlstad erbjuder utbildningar som leder till jobb

Vill du vara säker på att du får ett jobb efter examen? Yrkeshögskolan i Karlstad erbjuder en stor mängd utbildningar som matchar arbetsmarknadens behov. På skolan kan du bland annat utbilda dig till anläggningskonstruktör, industriell elektroniktekniker och barnspecialiserad undersköterska med inriktning mot funktionsnedsättning. 

Yrkesutbildningarna som erbjuds på Karlstads Teknikcenter utformas efter företagens krav och får bara finnas om arbetsmarknaden har ett behov av kompetensen. Som student blir du mycket anställningsbar och cirka nio av tio som gått ut från Karlstads Teknikcenters yrkeshögskola får jobb efter examen. Många av utbildningarna är även kvalitetsgranskade och har fått betyget mycket hög eller hög kvalitet. 

Plant Design – Anläggningskonstruktör 3D, 2 år

Om du är intresserad av att jobba med smart industri är utbildningen som anläggningskonstruktör perfekt för dig. Under utbildningen lär du dig att bygga digitala 3D-modeller, designa, rita, göra beräkningar och projektera. Som konstruktör är kunskap om en produkts livscykel viktig, därför får du bred kompetens i många olika ämnesområden. Olof Nygren är lärare på utbildningen och menar att den leder till ett spännande jobb i en framtidsbransch.

– Det är en koncentrerad utbildning och en snabb väg till ett bra jobb eftersom det är en stor efterfrågan på våra studenter. Som lärare är det bästa med jobbet mötet med de studerande och att man får se hur de utvecklas för att sedan få jobb, säger Olof Nygren. 

Läs mer om utbildningen

Industriell elektroniktekniker, 400 yh-poäng, 2 år

För dig som vill fördjupa dig i elektronikproduktion är utbildningen industriell elektroniktekniker passande. I utbildningen får du lära dig produktionsteknik inom elektroniktillverkning med bland annat lödteknik. Efter utbildningen har du bred kompetens inom elektronik och kan till exempel arbeta med produktionsplanering, beredning av material för produktion samt felsökning/testutveckling. 

Det är en stor bredd i vad man kan bli när man har gått klart utbildningen och man kan välja utifrån vad man själv är intresserad av. Jag upplever att studenterna är nöjda med studierna och de går en rolig och utvecklande framtid till mötes, säger Mikael Persson som är lärare på utbildningen och fortsätter: 

– Man kan också läsa de teoretiska kurserna på distans. Det går att vara med utan att behöva åka till Karlstad varje dag. 

Läs mer om utbildningen

Barnspecialiserad undersköterska med inriktning mot funktionsnedsättning, 1 år distans

En utbildning som är helt på distans är barnspecialiserad undersköterska med inriktning mot funktionsnedsättning. Utbildningen är ett år och riktar sig till de som redan är utbildade undersköterskor. Barn är inte små vuxna. De har rätt till personal med specifik barnkompetens. Under utbildningen får du kunskaper i bland annat barns utveckling, funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd. När du är färdigutbildad kan du arbeta inom omsorg om barn med funktionsnedsättningar och barnsjukvård.

– Det finns ett stort behov av kompetenta barnspecialiserade undersköterskor inom de kommunala verksamheterna. Här möter och stödjer man familjer i kris där det krävs fördjupad kunskap i samtalsmetodik för att kunna inta ett empatiskt förhållningsätt, säger Lisbeth Sjödén som är personaladministratör på vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun.

Läs mer om utbildningen

Yrkeshögskolan i Karlstad erbjuder även följande utbildningar:

  • Automationsingenjör inriktning processteknik
  • Diagnostekniker inom motorbranschen
  • Industrirörtekniker
  • Processtekniker
  • Trafiklärare
  • Vårdadministratör – medicinsk sekreterare

Ansökan till utbildningarna som startar i augusti 2021 öppnar den 22 februari.

Karlstads teknikcenter (KTC) öppnades i maj 2004 och är ett samarbete mellan offentlig och privat sektor där olika typer av tekniska utbildningar är samlade. KTC är en skola med olika typer av tekniska utbildningar. Målet med våra utbildningar är att kunskapen ska vara direkt tillämpbar i den vardagliga arbetssituationen och teori varvas med praktiskt lärande. 

Alla yrkeshögskoleutbildningar ger rätt till studiestöd från CSN.

Ansökan till augusti 2021 öppnar den 22 februari.