3 knep – för att bli kvitt besvär i underlivetDet kan klia, lukta eller till och med göra ont.
Många kvinnor lider av obalans i underlivet, men få vet vad det är som faktiskt orsakar problemet.
– Med probiotiska mjölksyrebakterier kan du både undvika och bli av med besvären, säger Jenny Fingal, Ellen AB.

Många kvinnor drabbas någon gång i livet av besvär i underlivet där klåda eller illaluktande flytningar orsakar lidande. Trots obehaget är symptomen ofta ofarliga och beror på obalans i underlivet – något som kan vara enklare att bli av med än vad många tror. 

Ellen AB grundades år 2000 och erbjuder egenvårdsprodukter inom intimvård för kvinnor. Samtliga produkter är egenutvecklade efter många år av forskning inom mikrobiologi och samarbeten med flera universitet.
– Hemligheten bakom produkterna grundar sig i mjölksyrebakterier som hjälper till att återställa och upprätthålla en balanserad mjölksyrabakterieflora, vilket är grunden till ett friskt underliv, säger Jenny Fingal, Ellen AB.

Det finns flera yttre faktorer som sägs påverka balansen i underlivet, exempelvis tighta byxor, stringtrosor, överdrivet tvättande eller utdragen mens. För att upprätthålla en bra balans är det viktigt att du tar hand om ditt underliv. Här är tre knep att testa.

1. Använd rätt tampong

Menstruation kan lätt rubba pH-balansen och bidra till illaluktande flytningar i ditt underliv. Ellen var först i världen med att erbjuda kvinnor en probiotisk tampong, som vårdar under menstruationen. Tampongerna innehåller mjölksyrebakterier som till skillnad från andra tamponger upprätthåller den naturliga bakteriefloran och pH-balansen i underlivet och gör att du kan klara dig från både klåda och illaluktande flytningar.
Vill du testa probiotiska tamponger? Klicka här

2. Välj underkläder som andas

Att sova utan trosor och undvika åtsittande plagg är förmodligen något som de flesta har hört. Eftersom att huden runt underlivet är tunn och känslig kan åtsittande plagg dels bidra till en varm eller kvav miljö som förhindrar att underlivet kan andas men det kan också göra att skavsår uppstår. För att undvika det – välj trosor i bomullsmaterial som andas.
Vill du veta mer om hur du kan motverka obalans i underlivet? Klicka här

3. Förebygg torra slemhinnor

Underlivet utsätts ständigt för yttre påverkningar som kan torka ut din hud och dina slemhinnor. Torra slemhinnor gör i sig gör att du ofta blir mer mottaglig för bakterieangrepp. Genom att använda en intimkräm med mjölksyrebakterier kan du både skydda och återfukta ditt underliv dagligen – men det är viktigt att välja en skonsam produkt som är snäll mot huden. Ellen har tagit fram en probiotisk utvärtes intimkräm som är baserad på vegetabiliska fetter och oljor är helt fri från parfym,  konserveringsmedel och vatten.

Ellen.se är intimhälsa för kvinnor på nätet

Vi erbjuder egenvårdsprodukter för kvinnors intimhälsa och välbefinnande. Här kan du både handla och hitta information. I sortimentet finns våra egenutvecklade produkter - ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème, ellen® Probiotisk Tampong samt de senaste tillskotten ellen® Intimate Cleansing Foam, ellen® Intimate Deo och ellen® pH-control.

Läs mer här