Få en unik paus i vardagen med Countryside Hotels: ”Mer än bara hotell”Du vet hur det är – vardagen rullar på. Det är hämtning, lämning, jobb, skola, laga mat, natta barn, handla… ibland behöver man bara en paus. Och vad passar då bättre än att komma ut till ett vackert litet hotell på landsbygden för optimal avkoppling och en unik upplevelse?

Vikten av att komma bort och få en paus i den stressiga vardagen blir allt viktigare. Vi är många som springer igenom vardagen och glömmer bort att ta hand om varandra, umgås och slappna av. Det hinns helt enkelt inte med. Just på grund av den ökade stressen är det viktigt att ta sig tid och byta miljö någon gång då och då.

Countryside Hotels är en medlemsorganisation som består av 40 hotell. Hotellen finns från Skåne i syd till Dalarna i norr. Alla hotell är privatägda, och nästan alla ligger på landsbygden. Vad som kännetecknar ett Countryside Hotel är att det ligger i en vacker naturnära miljö, ofta omgiven av en historisk anknytning eller kulturhistorisk beröringspunkt. Samtliga ställen har en hög värdskap- och servicenivå och en personlig profil som erbjuder en riktigt unik upplevelse. Eftersom nästan alla hotell ligger på landsbygden erbjuder man helpension, vilket ställer höga krav på matens kvalitet. Flera av hotellen har blivit omnämnda i ”krogbibeln” White Guide för sin goda mat.

Läs mer om matupplevelserna här

Mer än bara slott
En del tror kanske att Countryside Hotels bara erbjuder vistelser på slott och herrgårdar, men det är helt fel. Anna Madsen, Director Of Sales and Marketing på Countryside Hotels, berättar om några av de många unika hotellen inom organisationen.
– Salt & Sill är Sveriges första och enda flytande hotell, beläget på Tjörns västsida i fiskesamhället Klädholmen. På hotell Ängavallen i Skåne är allt som serveras 100 procent ekologiskt. Allt är närodlat och kommer från den egna gården. Bjertorps slott är stort och pampigt och genomsyras av spännande historia, berättar Anna Madsen.

Se alla hotell här

Vandringsupplevelse och kompisgäng
Om du söker något annat än att bara bo underbart och äta gott, finns det många hotell som erbjuder spännande aktiviteter och friluftsupplevelser. Du kan till exempel boka en vandringsweekend på något av hotellen som erbjuder detta, där du och ditt sällskap kan gå en vandringsled i vacker natur tillsammans, för att sedan avsluta dagen på ett naturnära hotell. Självklart finns det många olika valmöjligheter om du vill boka en romantisk weekend för dig och någon du tycker om, där ni verkligen får rå om varandra, äta och dricka gott, prata och låta relationen växa sig starkare. Eller varför inte dra ihop kompisgänget och åka på en härlig weekend, bara för att ha kul och skratta ihop?
– Det är så fantastiskt att bara komma iväg. Det är så viktigt för vårt välbefinnande, avslutar Anna Madsen.

Countryside Hotels grundades 1983 och är en sammanslutning av ca 40 hotell från Skåne i söder till Dalarna i norr. Hotellen är en samling anrika slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell och gemytliga pensionat och gästgiverier. 

Kontakta oss på e-mail:
info@countrysidehotels.se  

eller ring på tel. 031-13 18 70, så berättar vi gärna mer om vår verksamhet.