3 tips: Så återupplivar du ditt skadade hår

Mekaniskt slitage, olika årstider, värmeverktyg och UV är alla saker som sliter på håret – och att bevara det friskt och vackert kräver mer än bara vanliga produkter. Det konstaterar Karin Adali som delar med sig av tre enkla steg för att återställa ditt hårs hälsa och styrka.

Att uppnå och bibehålla ett friskt och vackert hårsvall är en strävan och framför allt är det trendigt med friskt hälsosamt hår just nu som många delar, men det kräver ofta mer än bara de traditionella hårvårdsprodukterna som finns på marknaden. Innovation inom hårvårdsindustrin har lett till utvecklingen av avancerade produkter som verkligen kan göra en skillnad för hårets hälsa och utseende. Den senaste tiden har K18 verkligen skapat rubriker tack vare sin förmåga att reparera och återuppbygga skadat hår på molekylär nivå. Karin Adali, Brand Specialist på Session Map som är en distributör till frisörsalonger över hela Sverige, menar att återuppbyggnad är särskilt viktigt att tänka på för hår som skadats av kemiska behandlingar och styling med värme.

– Peptidteknologin i K18 gör att produkten tränger igenom hårstråets yttre lager hela vägen till polypeptidkedjan – så långt in man kan komma – och på vägen dit reparerar den även svavelbindningarna som står för styrkan och elasticiteten i håret. Det som är så fantastiskt är att lösningen passar alla hårtyper, men den har absolut störst effekt på skadat hår, säger hon.

Se hela K18-sortimentet här

Produkter som gör skillnad på riktigt
Att veta vilka produkter som ska användas och i vilken ordning för att uppnå bästa möjliga resultat kan kännas överväldigande för många. Däremot finns det tre steg som är enkla att följa inom K18-serien just när det kommer till att reparera håret, menar Karin.

– Vårt hår utsätts dagligen för påfrestningar som sol, styling, värmeverktyg och miljöpåverkan, vilket kan leda till skador på polypeptidkedjan – hårets grund. För att återställa hårets hälsa och styrka är det viktigt att se till att håret blir rent på riktigt. När det kommer till val av schampo finns det två vägar att gå. Antingen Ph Maintenance Schampoo som är speciellt framtaget för att inte påverka pH-balansen i håret eller hårbotten, eller Peptide Prep Detox Schampoo som rengör håret från fett, silikoner, smuts och metaller samtidigt som det tillför fukt och näring. Just detox-schampot ser vi helst att man använder för första gången för att få ut så mycket som möjligt av K18-behandlingen. 

Efter schampot är det dags för steg två, Leave-In Molecular Repair Hair Mask som till skillnad från många andra hårmasker bara behöver vara i under fyra minuter för att uppnå maximal effekt och viktigt här är att produkten inte ska tvättas ur. Den är otroligt dryg så tänk även på mängden – lite räcker långt. Medellångt normalt hår ska endast ha två pump, i storleken av två ärtor.

– Många gånger har man inte tid att låta produkter vara i under 15-20 minuter vilket oftast är tidsangivelsen på liknande produkter. Med den här masken tar det inte ens fem minuter innan du ser resultatet.

Det sista steget när det väl är dags för styling är Molecular Repair Hair Oil som är speciellt framtagen för att direkt motverka friss när den appliceras. Genom att applicera oljan i fuktigt hår återställs skador som orsakar friss och om du applicerar det på torrt hår reduceras frissigheten omedelbart, samtidigt som håret blir glansigare och skyddar håret mot värme upp emot 230 grader.

– Applicera några droppar i handflatan, fördela jämnt genom håret när det är handdukstorkat och njut av omedelbar friss-reducering. Vill du applicera någon droppen i torrt hår går det också bra, men när håret är handdukstorkat så tas produkten upp bättre i håret, säger Karin Adali innan hon avslutar:

– Om du följer de här stegen kommer ditt hår att tacka dig med en silkeslen och glänsande finish.

Mer om K18
K18 är helt unik teknologi som är kliniskt bevisat och liknar inte något på marknaden. Återställer hår som har skadats av kemiska behandlingar, värmeverktyg, UV-strålar, hårtvättar till dess ursprungliga tillstånd. Patenterade K18 är en bestående lösning, detta är den första produkten som använder biomimetik för att återställa trasiga keratinkedjorna och svavelbindningarna i håret. Vill du veta mer om hur K18 fungerar? Läs mer här