Skönhet och hållbarhet: Mixa din perfekta hårvårdscocktail

Alla hår är olika och det kan vara klurigt att hitta produkter som ger bra resultat samtidigt som de är skonsamma och miljövänliga. Med det i åtanke har frisören Henrik Artdesons företag I am by Swedish Haircare lanserat ett veganskt produktsortiment.  
– Med fokus på hållbarhet och kvalitet erbjuder vi unika hårvårdscocktails som kan skräddarsys efter varje individs behov, säger han.

Få 20 procent rabatt på hela I am by Swedish Haircares sortiment med koden: i am

Hårvård kan för många kännas som en djungel när det kommer till att hitta rätt produkt för rätt effekt. För att göra det så enkelt som möjligt har I am by Swedish Haircare introducerat ett helt nytt koncept – Hair Cocktails – som syftar till att maximera effekten med så få produkter som möjligt. Henrik Artdeson, grundare av I am by Swedish Haircare, berättar att det, precis som kapselgarderoben, handlar om att skapa en tidlös garderob bestående av ett begränsat antal plagg som väljs ut för sin mångsidighet, och förespråkar en minimalistisk approach till hårprodukter. Med det i åtanke har bolaget tagit fram ett produktsortiment som är perfekt att bland för bästa resultat – precis som en cocktail. 

– Grunden i vår filosofi ligger i att använda samma produkter på olika sätt för att uppnå varierande effekter. Ett exempel kan vara att man först tvättar håret med vårt rengörande schampo, Cleanser 2.0, som är berikat med grönt ärtextrakt och bomullsfröolja för att stärka håret från rot till topp. Sedan kombinerar man det med vårt volymbalsam – det ger liv till även det mest livlösa hår som ofta är utmaningen för oss som bor i Norden, säger han och fortsätter:

– För att ytterligare anpassa användarupplevelsen kan man sedan applicera vår Fiber Foundation, som består av korta fibrer för att bygga upp och förtjocka håret och sedan avsluta med en touch av strukturspray. Med rätt proportioner kan du experimentera dig fram till en hårcocktail som ger precis rätt nivå av strävhet eller mjukhet, anpassad exakt för ditt hår och mål.

Få 20 procent på I am by Swedish Haircares sortiment här

Skonsamt för både miljö och hår
I am by Swedish Haircares filosofi sträcker sig till alla aspekter av produktionen, från utveckling till färdig produkt, där hållbarhet är en röd tråd. Förutom att erbjuda produkter med rena ämnen säger Henrik Artdeson också att varje produkt har tillverkats med omsorgsfullt utvalda ingredienser. 

– Varje ingrediens i våra produkter tjänar ett specifikt syfte. Genom att integrera naturliga extrakt och oljor såsom gröna ärtextrakt, bomullsfröolja och macadamianötolja i våra formuleringar, strävar vi efter att erbjuda våra kunder det allra bästa inom hårvård. Ingredienserna som vi använder är kända för sina närande och återfuktande egenskaper, vilket gör dem till idealiska komponenter i produkter designade för att stärka och revitalisera håret från rot till topp – utan att belasta klimatet.

Spana in I am by Swedish Haircares produktsortiment här

Ska bredda produktutbudet
Under våren tar I am by Swedish Haircare steget ut i Europa och ska bland annat delta i Cosmoprof Worldwide Bologna, världens största mässa för skönhetsbranschen. Bolaget kommer även att lansera ett torrschampo som inte består av gas till skillnad från många andra konventionella torrschampon – en ny och fräsch produkt som är bra för både miljö och människa.

– Det här är ett spännande nästa steg för oss. Vi ser fram emot att introducera vår vision om hållbar hårvård till en bredare publik, avslutar Henrik.

Mer om I am by Swedish Haircare
I am by Swedish Haircare erbjuder ett sortiment av veganska hårvårdsprodukter, inklusive schampo, balsam, oljor och stylingprodukter. Dessa är utformade för att möta olika hårbehov, från rengöring och volym till styling och behandling. Med fokus på hållbarhet använder de 100 procent återvunna flaskor med ingredienser som gröna ärtextrakt, bomullsfröolja och macadamianötolja för näring och styrka. För detaljerad produktinformation och köp. Besök deras officiella hemsida här och får 20 procent rabatt på ett helt köp med koden: i am