Wermdö Delikatesser: 35 år av korvar med karaktär

Christina Möller, Emma Bark, Inger & Christer, Jan Scherman vid prisutdelningen på korvfestivalen 2022.

I decennier har Wermdö Delikatesser strävat efter att leverera en äkta smakupplevelse med korvar av hög kvalitet. Nu är det dags för nästa kapitel i familjens resa.
Vi söker den som kan föra vårt varumärke vidare så att det för alltid kan vara en del av den svenska matkulturen, säger grundaren Christer Israelsson.

Läs om Wermdö Delikatesser här! 

Wermdö Delikatessers historia började hemma på Värmdö för tre och ett halvt decennium sedan, med en idé om att skapa korvar som stack ut med sin autentiska smak. Christer Israelsson, som grundat företaget tillsammans med sin fru Inger, berättar att inspirationen kom från mormor Agnes handskrivna matbok anno 1912 – och med parets passion för äkta matkultur byggdes en rök på tomten och resan tog sin start. 

– Grundstenen i våra korvar är noggrant utvalda råvaror såsom fläsklägg och högrev, kombinerade med en hemlig kryddblandning som gått i arv från generation till generation, säger han.

Här ser du alla produkter 


Samarbete med stora svenska aktörer
 

Wermdö Delikatessers korvar blev snabbt omtyckta bland både sommargäster och på marknader runt om i den vackra skärgården. Christer konstaterar att det ligger otaliga timmar hårt arbete bakom produkternas växande popularitet, och berättar att det är mötet mellan människor som gör att han och hans fru lyckats få ut kontakter och etablera smakerna på marknaden.

I takt med den ökande efterfrågan utökades produktionskapaciteten och samarbeten med erfarna aktörer inom branschen inleddes, exempelvis med GW:s Slakthusområde i Stockholm och Lindvalls Chark (1998 – 2017). 

– I dag tillverkas våra korvar av Specialchark i Jordbro, vilket säkerställer att varje produkt fortfarande håller den höga standard som vi är kända för.  

Läs mer här!
 

Bäst i test och årets korvprofil 

Framgångarna har inte gått obemärkta förbi och Wermdö Delikatesser har genom åren erhållit flera prestigefyllda utmärkelser. De har exempelvis vunnit guld i Chark SM för sin Skärgårdsweiner och utsågs till Bäst i test av ICA Kuriren med sin Skärgårdsprins. 2022 kröntes Wermdö Delikatesser AB till årets korvprofil av Svenska korvakademin, vilket bekräftar deras status som en ledande aktör inom branschen. 

Christer konstaterar att företagets resa har gått från att köra runt försäljningsvagnen till att butiker nu ber om att få sälja deras produkter – men att det nu, efter 35 år av hängivenhet och passion, är dags för nästa kapitel i Wermdö Delikatessers historia.

– Vi är båda i åttioårsåldern och letar efter rätt företag eller person som kan föra vårt varumärke vidare. Det finns en enorm potential i det här bolaget och hade vi inte varit så gamla hade vi fortsatt. Under de kommande två åren kommer våra smakrika korvar att finnas till försäljning som vanligt, och förhoppningsvis kommer vårt arv av äkta smaker och traditionella recept sedan att leva vidare i händerna på en ny generation av matentusiaster, avslutar han.