5 tips för att hinna med skolan – från läxhjälpsexpertenVi på Allakando är övertygade om att du kan lära dig mer än vad du tror. Vi är övertygade om att ingen föds med “språkhuvud” eller “mattehjärna”. I över tio år har vi utvecklat studiemetoder och bevisat att det inte är hur du föds, utan dina tidigare erfarenheter, din inställning och dina studiemetoder som avgör.

Ens självbild byggs upp över tid. Kanske har du hamnat efter i exempelvis matte? Att ta ikapp det man över flera år har missat kan kännas omöjligt och istället för att ta till de metoder som krävs för att komma ikapp, ger man upp och intalar sig att: “Jag har ändå ingen mattehjärna”. Vi är övertygade om att du har alla möjligheter att nå dina studiemål. Här vill vi ge dig några hjälpande knep som vi använder i vår läxhjälp för att få våra tusentals elever att höja betygen och komma ikapp.

Tips 1: Skapa en översikt över dina uppgifter

Börja med att ta reda på allt du har framför dig – och skriv ned dem på en punktlista. Det gäller då både läxor och prov.

Tips 2: Prioritera de viktigaste uppgifterna först

Gå igenom din lista och se till att prioritera det viktigaste först. Oftast kan det vara att få gjort det som ligger närmst i tiden – men det finns även vissa uppgifter som har större påverkan på dina betyg. Fokusera på att göra dem.

Tips 3: Stycka uppgifterna i mindre delar

Den första känslan när man ska göra mycket, är att det är för mycket. Man hinner inte ens komma igång innan det känns överväldigande. Knepet är att stycka uppgifterna i mindre delar och sedan börja.

Tips 4: Avsluta dagen med att planera nästa dag

Det är viktigt att ha en plan inför morgondagen innan du avslutar – då får du en riktigt bra start dagen efter. Det tar bara ett par minuter att göra din prioriteringslista.

Tips 5: Utvärdera dig själv kontinuerligt

Håll dig själv ansvarig om du inte klarar uppgifterna du redan sagt att du måste klara. Börjar du för sent? Gav du upp för snabbt? Pluggade du med distraktionsmoment?

Få hjälp att nå dina studiemål med Allakando

Tipsen ovan är några av de effektiva metoderna som våra privatlärare hjälper dig med under läxhjälpen. Du får en tydlig plan, coachning och hjälp med precis det du behöver.Vår privatundervisning är mycket mer än att bara förbättra sina studieresultat till näst prov. Det handlar också mycket om studietekniker, motivation och självbild. Det finns också onlineverktyg att hämta som exempelvis hjälper dig inför HP eller nationella proven i matematik. Vi hjälper dig besegra skolan med effektiv läxhjälp!