Så kan du spara ihop till kontantinsatsen – utan att bli en influencer

Drömmer du om att köpa en egen bostad? Visst, det är fullt möjligt att bli superkänd genom att filma sin födsel eller tät som ett troll av att upptäckas av det där spanska storlaget. Nästa nigeriabrev kan ju dessutom vara på riktigt och skjuta in 340 000 på ditt konto – men HSBs nya bosparande är förmodligen det säkraste sättet att spara ihop till kontantinsatsen.

Bostadspriser som skjuter i höjden och strängare regler kring amorteringskrav har gjort det tufft att ta sig in på dagens bostadsmarknad – något som Sofie Kjellin, vd på HSB Finansstöd, menar kan göra att läget känns hopplöst för främst unga.
– Många sparar aktivt utan att känna att de kommer framåt. Trots att problemet är så utbrett har ingen hittills paketerat ett smidigt erbjudande för att underlätta bosparande – utom HSB.
Vill du veta mer om HSB? Klicka här

HSB är en medlemsägd organisation och Sveriges största bostadskooperation. Sedan 1923 har de utvecklat boenden med fokus på innovativa och hållbara lösningar som driver samhället framåt. I dag planerar, finansierar, bygger och förvaltar HSB bostäder över hela Sverige – och nu lanserar de en ny satsning för bosparande tillsammans med partnern Danske Bank: HSBs Bosparande.

Spara pengar och gå före i kön
Målet med det nya bosparandet är att kunna erbjuda ett större utbud av attraktiva sparfonder så att fler kan få en trygg bostadssituation. I samband med bosparandet kommer HSB därför att erbjuda fler fonder än tidigare; dessutom flera med lägre avgift.

– Som medlem hos oss sparar du pengar som kan användas till en kontantinsats, men förstås även kan plockas ut för andra ändamål. Sparandet ger dessutom poäng, som i sin tur exempelvis ger förtur till HSBs hyresrätter och nybyggda bostadsrätter.
Vill du bli medlem och ta del av erbjudandet? Klicka här för att läsa mer

”Lika självklart som pensionssparande”
Sofie Kjellin menar att bosparande bör vara lika självklart som pensionssparandet är i dag, så att man har en plan för sitt framtida boende oavsett var i livet man befinner sig. Därför är det inte bara fondutbudet som breddas i samband med nylanseringen av HSBs bosparande; även kunskapen om sparande kommer att öka.

– Vi och Danske Bank erbjuder våra medlemmar anpassad information om hur de bör agera baserat på livssituation och sparmål. Oavsett om du är influencer, fotbollsstjärna eller bara på jakt efter en ny bostad vill vi att du ska kunna ge dina pengar möjlighet att växa. Vårt bosparande kommer sedan att innebära både bättre ränta på ditt bosparkonto, attraktiva erbjudanden för ditt sparande och elva fonder med olika risknivå och avkastningspotential. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.

HSBS bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank.
Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och 
garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.