7 anledningar att besöka fjällen nu på höstenVisit fjällen har listat 7 anledningar som garanterat får dig att vilja besöka fjällen nu i höst när färgerna fullkomligt exploderar och markerna är fulla av bär och svamp. Dessutom bjuder vi på lite tips inför resan!

  1. Skogens guld. Hjortron kallas av många för skogens guld, de små goda bären smakar fantastiskt men är inte helt enkla att hitta. Leta i myrmark och ofta högre upp på fjällen. I skogen kan du också hitta gott om blåbär, lingon och svamp på sina håll.

  2. Fjällvandring. Vare sig du är erfaren fjällvandrare eller nybörjare så är det nu på sensommaren och hösten ett ypperligt tillfälle för en tur på fjället. Färgerna i naturen är som vackrast och de sena solnedgångarna skapar en palett av färger på himlen.   

  3. Fjällöpning. Som Visit fjällen rapporterat om tidigare är trailrunningtrenden glödhet. Allt fler har upptäckt charmen med att springa på fjället, det blir också allt populärare att anmäla sig till något av de många utmanande fjälloppen. 

  4. Rida i fjällmiljö. Att uppleva fjällen från hästryggen är något alldeles speciellt. Många anläggningar erbjuder både kortare dagsturer och längre alternativ med övernattningar.

  5. Mathantverk. Fjällvärlden är vida kända för sitt mathantverk. Här hittar du många lokala småskaliga matproducenter som skapar ljuvliga smaker av råvaror av bästa kvalitet. Hitta recept från fjällen.

  6. Fiske. På hösten slår fiskarna ofta i fjällsjöarna. Att fiska gädda har blivit allt populärare. Det är prestige i att fånga den största, har du vad som krävs för att fånga en gammelgädda? Här kan du läsa mer om gäddfiske i fjällen.

  7. Höstlov i fjällen. På höstlovet händer det mycket i fjällen. Veckan fylls med aktiviteter för både barn- och vuxna. Det innebär fullspäckade aktivitetsscheman. I Vemdalen arrangeras bland annat den populära hus- hem & fritidsmässan Lodge & Lya.

Här kan du läsa mer och boka din fjällsemester.

Presenteras av

 

VisitFjällen är den ledande informationskanalen för fjällresor året om. Här hittar människor ett samlat utbud av svenska fjällens ALLA möjligheter oavsett om det gäller sommarens äventyr eller vinterns hela utbud. En naturlig mötesplats mellan fjällens verksamheter och svenska fjällresenärer.

Läs mer här.