Skräddarsydd katalog hjälper husköparna att hitta hemHur moderniserar du en huskatalog som sett nästan likadan sedan 1960-talet? För hustillverkaren Skidstahus blev svaret att återskapa det som gjort deras hus så populära: En personlig drömkatalog som är skräddarsydd efter exakt vad du vill ha.

Ett av de viktigaste ledorden för Skidstahus, som säljer nyckelfärdiga och skräddarsydda hus, är valfrihet. I sitt arkiv har företaget därför omkring tusen olika planritningar på allt från enklare fritidshus till stora tvåplansvillor – i alla tänkbara utföranden och stilar. Men samtidigt som möjligheten att skräddarsy sitt nya hem är en stor fördel så innebär den också en utmaning. Hur ska man egentligen hitta rätt bland alla tusentals kombinationer?

På sin hemsida har Skidstahus sedan länge ett verktyg som låter dig filtrera fram vilken hustyp du letar efter men en liknande lösning saknades för den fysiska katalogen.

– Det känns inte särskilt modernt att en kund ska skumma igenom alla våra hustyper när de oftast bara är intresserad av fem till tio olika hus. Samtidigt är det väldigt många som tycker om att just bläddra i katalogen för att bli inspirerad och hitta sitt drömhus, säger Per Gutung på Skidstahus.

Prova själv. Skapa in egen drömkatalog här.

Skräddarsydd katalog för skräddarsydda hus

Skidstahus svar på det här problemet var lika enkel som den var smart: en helt ny typ av katalog som anpassas efter varje kund.

Tillsammans med digitalbyrån Oh My! skapade företaget en lösning på sin hemsida där kunden kan mata in information om sina önskemål, sin familj och sin smak. Den informationen används sedan för att välja ut de hus som passar bäst överens med kundens preferenser och till slut genereras en helt individanpassad katalog. På så vis får kunden bara se det som är relevant och eftersom det blir färre hus i katalogen blir det istället mer plats till inspiration.

– Målet var att skapa en annorlunda huskatalog som sticker ut i mängden. Katalogen skulle kännas personlig och skräddarsydd precis som husen och därmed göra det enklare att hitta sitt verkliga drömhus, säger Emil Johansson på Oh My!

Prova själv. Skapa in egen drömkatalog här.

Drömkatalogen lanserades under början av 2017 och på kort tid dubblerades katalogbeställningarna från Skidstahus hemsida. Enligt Per Gutung är succén ett tydligt tecken på att Drömkatalogen ligger helt rätt i tiden.

– I dag vill vi att saker ska vara individanpassade och det gäller även stil och inspiration. Jag tror det är därför den här katalogen blivit så populär.

Presenteras av

DRÖMKATALOGEN 2017

Alla husköp är unika. Därför har vi gjort resan mot drömhuset unik för just dig.
Beställ din egen skräddarsydda huskatalog gratis här.