Framtidens energi – Feels Like Sun leder vägen för hållbara batterilösningar

På kort tid har Feels Like Sun blivit en kraft att räkna med inom solenergi och batterilagring i Sverige. Genom att erbjuda lösningar som kombinerar solceller och smart batteriteknologi hjälper de både hushåll och företag att minska sina elkostnader och bidrar till ett mer hållbart elnät.  

Feels Like Sun började sin resa som ett solcellsföretag med ambitionen att göra ren energi tillgänglig för alla. Företaget, som grundades 2022 av Anton Tajiev och Martin Landquist, såg snabbt potentialen i att erbjuda kompletta energilösningar. Solcellsmarknaden blomstrade under åren 2021 och 2022 och många hushåll investerade i solpaneler för att minska sina elräkningar och sitt koldioxidavtryck, det var även då Anton och Martin insåg nyttan av hembatterier. 

– I samband med att allt fler började investera i solpaneler insåg vi att vi kunde göra ännu mer för våra kunder genom att erbjuda egen batterilagring. Det blev väldigt tydligt att batterier kunde maximera nyttan av deras solcellsinvesteringar, berättar Anton.  

Intresserad av batterilagring? Läs mer här   

Innovativa lösningar och kundfokus
Feels Like Sun har samarbetat med några av Europas främsta batteritillverkare för att erbjuda högkvalitativa och långsiktiga lösningar. Ett av deras mest populära erbjudanden är hembatterier, som både lagrar solenergi för senare bruk och hjälper till att stabilisera elnätet. 

– Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med sina investeringar. Vår styrka ligger i att vi är ett litet och flexibelt företag som kan ge personlig service och vara tillgängliga för våra kunder när de behöver oss, säger Martin.  

Både Martin och Anton betonar batteriernas långsiktiga fördelar, särskilt efter att Skatteverket förtydligade reglerna för gröna avdrag i januari 2024.

– Just nu får du 50 procent avdrag via Skatteverket när du investerar i smarta batterier. Samtidigt som du sänker dina egna elkostnader gör du också en nytta för samhället genom att avlasta nätet, det är win-win.  

Nyfiken på att höra mer? Kontakta Feels Like Sun här 

Framtidens vision och hållbarhet
Feels Like Sun ser batterilagring som en nyckelkomponent i framtidens energilandskap. Med stigande elanvändning, driven av ökad användning av elbilar och en allmän energiomställning, förväntar sig företaget att batterierna kommer att bli en självklarhet i svenska hushåll.  

– Vi tror att batterier kommer att vara lika vanliga som värmepumpar om några år. De hjälper till att kapa effekttoppar och ger husägare större kontroll över sina elkostnader, säger Anton. 

Några av Feels Like Suns batterier är utrustade med AI som optimerar användningen av egenproducerad el och lagrar energi för att användas när elpriserna är som högst. Bolaget har redan installerat sina system över hela Sverige, från Skåne till Skellefteå, och de får höga betyg för sin kundservice. Med en stark tro på att batterier är framtiden, fortsätter de att leda vägen mot en mer hållbar och energieffektiv värld. 

– Vår vision är att hjälpa människor att sänka sina elkostnader och samtidigt göra en insats för miljön. Det är det som driver oss varje dag, avslutar Anton. 

Läs mer om Feels Like sun och deras smarta lösningar här!  

Mer om Feels Like Sun
Feels Like Sun specialiserar sig på hållbara energilösningar genom solcellsinstallationer och avancerad batterilagringsteknologi. Med fokus på att sänka elkostnader och stabilisera elnätet, levererar Feels Like Sun högkvalitativa, kundanpassade lösningar till både hushåll och företag över hela Sverige. Företaget är känt för sin höga kundservice och sitt engagemang för att göra ren energi tillgänglig för alla. Läs mer här