Upptäck Karlstad i sommar med hela familjen

Sommaren är här och många har sin välförtjänta ledighet och ett avbrott i vardagens alla måsten. För barnfamiljer som letar efter något som passar alla i familjen är värmländska Karlstad det perfekta turistmålet. Här listar vi måste-besöken ni inte får missa i sommar.

Karlstad, beläget vid den vackra Vänerns strand, är en perfekt sommarstad som erbjuder något för alla. Här kan du ta del av några höjdpunkter som gör Karlstad till ett oförglömligt sommaräventyr. Till exempel finns det flera campingalternativ som passar perfekt för sommaräventyr. Fyrstjärniga Bomstadbaden har en fantastisk långgrund sandstrand och erbjuder flera utomhusaktiviteter i form av cykling, fiske och kajak. Sedan har vi First Camp Karlstad Skutberget där hela familjen kan spela beachvolley, discgolf eller varför inte klassikern – minigolf, på deras tävlingsklassade äventyrsgolfbana.

Aktiviteter för alla i familjen
Karlstad har också en mycket uppskattad stadspark, Mariebergsskogen, där hela familjen kan roa sig med allt från rundturståget Conrad Höök, Naturum Värmland och stora lekplatser till djurparken Lillskogen med svenska lantraser. Parken är öppen året om med fri entré. För de äventyrslystna finns klätterparken Högt & Lågt, en spännande utmaning för alla åldrar på olika höjder. Klättra efter din förmåga och susa fram bland träden i de olika ziplines som finns längs banan. Dessutom kan ni göra en minnesvärd utflykt till Karlstads alpackagård. Där kan du vandra med de söta djuren eller ta en fika tillsammans med Kolan, Kakan och de andra alpackorna i deras hage.

Kulturella upplevelser som passar de små
För en dos kultur och historia, eller kanske för en regnig dag, kan ni besöka länsmuseet Värmlands Museum och militärmuseet Brigadmuseum. På Värmlands Museum finns Sandbergs sagovärld där Spöket Laban, Lilla Anna och de andra barnboksfigurerna bjuder in till lek. Här kan du även följa med på visningar varje vardag. Hos Brigadmuseum får ni lära er allt om det svenska folkhemmet och det kalla kriget och i montrarna får ni både röra och utforska med alla sinnen. Varför inte provsitta en jeep, krypa in i militärtältet eller prova en uniform. Båda museerna har fri entré för alla barn och unga.

Avkoppling och familjetid
Efter en dag fylld med aktiviteter kan ni koppla av och njuta av en gemensam måltid på någon av stadens mysiga restauranger. Eller varför inte packa en picknickkorg och bege er ut på ännu ett äventyr i den vackra naturen runt omkring Karlstad? Ett hett tips är att ta en av båtbussarna, båtbussbiljetten kostar inte mer än en vanlig bussbiljett och ger er chansen att uppleva Karlstad från ett helt nytt perspektiv. Välj bland olika turer i de centrala delarna av staden eller följ med på en längre tur ut i Vänerskärgården och kombinera den med lätt vandring eller bad från solvarma klippor.

 

 

Upptäck Karlstad i sommar
Oavsett om du är ute efter kulturella upplevelser, naturnära äventyr eller avkopplande dagar vid vattnet, har Karlstad något för dig. Planera din sommarresa till denna vackra stad och upptäck allt den har att erbjuda. För mer information om evenemang och boende, besök Visit Karlstad

Välkommen till Karlstad – där solen alltid skiner och sommaren aldrig tar slut!