Kraftkombo: Kombinera fördelarna med både fast och rörligt elpris

Trollhättan Energi lanserar nu en ny typ av elavtal. Med Kraftkombo för hushåll och småföretag får du som elkund dra nytta av fördelarna med både fast och rörligt elpris. Det ger ett jämnare elpris och en ökad tryggare, oavsett vad som händer på elmarknaden. 

Elmarknaden har länge präglats av två val: Fastprisavtal eller rörligt pris. Fastpris erbjuder stabilitet, men risken är att du låser på en hög nivå på en marknad som hela tiden förändras. Rörligt pris innebär osäkerhet och risk för stora svängningar, som under förra årets elkris. Trollhättan Energi har nu valt att kombinera fast och rörligt i ett erbjudande som kallas Kraftkombo Hem och Småföretag. 

– Kraftkombo ger det bästa av två världar, Genom att kombinera fast och rörligt elpris får både hushåll och mindre företag en större trygghet, utan att behöva ge upp möjligheten till låga priser när elmarknaden är förmånlig, säger Mia Biselius, elhandelsansvarig på Trollhättan Energi. 

Upptäck Trollhättan Energis förmånliga elavtal för företag här 

Stabilare pris över tid
Fördelarna med Kraftkombo är att kunderna minimerar de stora prissvängningar som många upplevt de senaste vintrarna. Avtalet ger helt enkelt ett stabilare pris över tid. Lösningen bygger på strategiska och långsiktiga elinköpfrån Trollhättan Energis sida, samtidigt som en del av elen köps in utifrån de aktuella marknadspriserna. Lösningen är särskilt värdefull för mindre företag, som ofta behöver budgetera noggrant för att hantera sina energikostnader för att få ekonomin att gå ihop. 

Kraftkombo bygger på att vi köper el tillsammans med våra kunder.  Lite förenklat kan man säga att vi bjuder in kunderna i vår egen elhandelsportfölj och lägger alla kilowattimmar vi själva behöver i samma pott som våra Kraftkombo-kunder. Sedan gör vi tillsammans långsiktiga inköp. Mixen av rörligt och fast pris gör att effekterna av elmarknadens upp- och nergångar minimeras och det blir lättare att budgetera sina energikostnader över tid. Både för hushåll och småföretag, säger Mia Biselius. 

Kraftkombo-avtalet är också utformat som ett löpande avtal utan ett specifikt slutdatum. Det gör det enkelt för kunderna att fortsätta, utan att behöva fatta nya beslut var och varannan månad. 

Här kan du läsa mer om erbjudandet Kraftkombo för privatpersoner 

– För oss handlar det om att vi vill göra det här med elavtal enkelt och tryggt. Vi vill att våra kunder här hemma i Trollhättan ska kunna fokusera på annat i livet och känna att deras elavtal är något de inte behöver oroa sig över. På samma sätt som vi driver utvecklingen framåt med hållbara lösningar för klimatet, så är Kraftkombo ett sätt att skapa en ökad ekonomisk hållbarhet och trygghet, både för hushåll och småföretag, betonar Mia Biselius. 

Konceptet Kraftkombo har tidigare etablerats med fokus på mer elintensiva företag, just för att öka dialogen och pristryggheten. 

– Vi har fått en oerhört positiv respons på det och nu vill vi ge både Trollhättans alla hushåll och de mindre företagen samma möjlighet, avslutar Mia. 

Mer om Trollhättan Energi 
Trollhättan Energi ägs av Trollhättan Stad, vilket innebär att invånarna indirekt är delägare. Som en aktiv aktör i stadens utveckling har bolaget ansvaret att tillhandahålla pålitlig och hållbar infrastruktur samt att erbjuda kostnadseffektiva och högkvalitativa tjänster. Verksamheten styrs av en vision, affärsidé och mål som grundar sig i bolagets värderingar, och allt överskott återinvesteras i stadens framtid för att gynna både dess invånare och näringsliv. Vill du veta mer? Klicka här