Trelleborgs Energi satsar lokalt på hushåll, företag och föreningar   

Trelleborgs Energi står fast vid sitt lokala engagemang trots en föränderlig elmarknad. Med fasta elavtal och ett initiativ som stöttar det lokala föreningslivet vill företaget erbjuda trygghet till invånarna i närområdet och samtidigt ge tillbaka till lokalsamhället. 

Med höstens och vinterns kyla kommer ökande elanvändning, och tillsammans med elmarknadens volatila elpriser innebär detta en osäkerhet för många hushåll runt om i landet. I detta kan valet av energibolag bli viktigt för hushållen – inte bara för att trygga sin ekonomi, men också för att göra ett val som känns bra ur ett samhällsperspektiv. Trelleborgs Energi möter detta behov genom att erbjuda lokalt anpassade elavtal som skapar både trygghet och samhällsengagemang.

– Våra pengar stannar här. Vi återinvesterar i kommunen och verkar lokalt, säger Jenny Sackner Christensen, Marknads & Försäljningschef.

Upplev fördelarna med Trelleborgs Energi

Förutom att tillhandahålla elavtal, sponsrar Trelleborgs Energi lokala idrottsföreningar och projekt för barn och ungdomar. Med detta fokus på lokalt engagemang vill företaget bygga en känsla av samhörighet och påminna kunderna om att deras val av energibolag bidrar direkt till utvecklingen av Trelleborg med omnejd.   

Fastpris ger trygghet på en osäker elmarknad
Elmarknaden i Sverige genomgår just nu en period av stora förändringar med ändringar i skatter, regler och taxor, vilket skapar oro bland konsumenterna. I en osäker omvärld erbjuder Trelleborgs Energi bland annat fasta elavtal, som ett sätt för kunderna att säkra sina elkostnader över tid. 

Det finns en trygghet i fastpris, särskilt när priserna svänger så mycket. Du säkrar ju priset över tid, precis som när du binder räntan. Fastprisavtalen har varit populära bland kunder som uppskattar att veta exakt vad elpriset kommer landa på varje månad, utan överraskningar, säger Jenny Sackner Christensen.

Samtidigt poängterar Jenny Sackner Christensen att det är viktigt att välja elavtal efter aktivitetsnivå: det finns nämligen fördelar med timprisavtal för de kunder som är beredda att vara mer aktiva i sin elanvändning. Trelleborgs Energi kommer att lansera en app för sina timpriskunder i början av nästa år, vilket kommer att göra det lättare för dessa kunder att optimera sin förbrukning.

Teckna elavtal hos Trelleborgs Energi 

Föreningsel – ett enkelt sätt att stötta lokala föreningar
Ett initiativ som Trelleborgs Energi jobbar med är föreningsel. Det är ett upplägg där kunderna själva kan välja en förening att stötta, tex där barnet eller barnbarnet är aktivt. När nya kunder tecknar avtal hos Trelleborgs Energi kan de välja en förening som ligger dem varmt om hjärtat och på så sätt bidra till föreningen.

– Det är en fin möjlighet för både oss och våra kunder att ge tillbaka till det lokala samhället på ett konkret sätt, berättar Jenny Sackner Christensen. Föreningsel är en slags sponsring som gör det möjligt för föreningar i Trelleborg med omnejd att få ekonomiskt stöd.

Vi vill gärna återinvestera i barn och unga, och det här är ett sätt att göra det, avslutar Jenny Sackner Christensen.

Stöd din lokala förening med föreningsel 

 

Mer om Trelleborgs Energi
Trelleborgs Energi är ett modernt energibolag med sikte mot framtiden. Vi arbetar hållbart, innovativt och lokalt för att göra våra kunder till miljöhjältar, våra ägare stolta och Trelleborg till en drivande kraft i klimatomställningen. Vår verksamhet består av distribution av fossilfri fjärrvärme, försäljning av förnybar och fossilfri el, utveckling av laddinfrastruktur och vätgaslösningar, samt utveckling av en trygg och säker elnätsverksamhet i dotterbolaget Trelleborgs Elnät.