Äntligen Österrike igen! Gör vinterresan till er bästa med unika vinteraktiviteterFörra vintern saknade många Österrikiska Alperna, men nu är det hög tid att planera vinterns resa när det öppnar upp igen. Njut av fartfyllda vinteraktiviteter, god mat och vackra vyer. Här kan du läsa Österrikes turistbyråns tips för att vinterresan ska bli er bästa.

Att åka skidor är en given aktivitet för de flesta som åker till Österrikiska Alperna, här finns några av mest snö- och solsäkra orterna och oändligt med backar för familjen, paret och vännerna. Men Österrike erbjuder mycket mer än så – här är turistbyråns tre bästa tips på vinteraktiviteter:

1.Vinterpaddling
Att paddla kanot eller kajak kopplar många till en sommaraktivitet, men det är minst lika härligt på vintern. Speciellt om du befinner dig på en spegelblank sjö bland snötäckta berg där stillheten omsluter dig. Vill du ha mer fart? Ta dig fram på de vilda forsarna!
Läs hela guiden för vinterpaddling i Österrike här!

2.Hundspannstur med huskies
Känn kraften och friheten av att köra hundspann! Det här är en sällsam upplevelse med mycket känslor och fart, som blir lite extra unik i Österrikes vackra miljöer. ”I detta ögonblick lyckades jag stänga av allt och bara befinna mig i nuet” säger Dagmar Tomasek, som skrivit om sin upplevelse av att köra hundspann i Steiermark.
Läs om hennes upplevelse och få fler tips här!

3.Freeride
Älskar du adrenalin? Då ska du testa freeride. Här kan du glömma ordnad skidåkning i preparerade pister och i stället njuta av offpiståkning i härlig pudersnö och öppen terräng. För den ultimata freeride-upplevelsen åker du till Obertauern, men det finns många fler orter i Österrike med bra offpist-möjligheter.
Ta del av freeride-guiden här!

Fler tips på skidorter i Österrike
Oavsett om du vill testa någon ny aktivitet, kanske uppleva skidåkning i Alperna för första gången, njuta av en gulaschsoppa på en terrass uppe bland bergen, eller bara umgås med familjen i ett vinterland – finns det i Österrike flera orter som uppfyller alla de här behoven. Vad sägs som Zillertal? Här erbjuds 542 km skidåkning i perfekt preparerade pister. Välj mellan långa breda pister för familjen, till Österrikes brantaste nedfart och utmanande freerideåkning. Eller varför inte vandra eller åka längdskidor? Alternativen är många. Ladda med energi på mysiga alpstugor och på eleganta restauranger med mat gjorde på råvaror från regionen.
Nyfiken på Zillertal? Läs mer här

Även i Arlberg finns många härliga aktiviteter. Orten är känd för sin skidåkning av högsta kvalitet och beskrivs som utförsåkningens vagga.  Med mer än 300 pistkilometer, 200 km puderåkning och 88 liftar är det Österrikes största sammanhängande skidområde. Här finns restauranger i världsklass samtidigt som en hög mysfaktor och avslappnad atmosfär garanteras.
Se alla Arlberg-tips här!

Ett sista tips är Schladming-Dachstein, en skidort som ligger på en 2700 meters höjd och är en del av Ski amadé - Österrikes största skidparadis. Det här innebär att utbudet av backar är stort när med ett liftkort här. Även här finns spännande aktiviteter som Ski Yoga, Rodel, Fatbiking och Snöskovandring.
Läs mer om Schladming-Dachstein här!

Det här gäller för att resa till Österrike
För att resa till Österrike från Sverige den så kallade 3-G-regeln, vilket innebär att du antingen måste vara testad, fullvaccinerad eller tillfrisknad. Österrikes turistbyrå håller sig ständigt uppdaterad kring läget i landet och här kan du läsa mer.

Maxa med tips för en underbar semester!
När resan väl är bokad och det är dags att börja planera är ett hett tips att spana in Österrikes turistbyrås Facebookgrupp som är fullt med tips och förslag från andra resenärer.
Bli medlem här!

Österrike erbjuder inte bara ett vinterland, utan är också ett sommarparadis. Semester i Österrike är varierande och har något att erbjuda för alla. Du kan hitta mycket mer information om semester i Österrike på: austria.info/se