Är detta nästa steg i karriären för dig som är undersköterska?Arbetar du som undersköterska och känner en vilja att utvecklas? Näringslivet skriker efter mer personal inom röntgenvård och MedLearn har därför startat den nya utbildningen Specialistundersköterska Röntgen. Passa på och ta nästa steg i karriären genom att läsa denna utbildning där du får praktiska erfarenheter och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.   

MedLearn arbetar nära näringslivet för att ta fram aktuella utbildningar som svarar mot kompetensbristen inom viktiga samhällsyrken. Det råder just nu brist på personal inom röntgenvården i hela landet. I takt med att befolkningen blir äldre blir trycket på sjukvården ännu hårdare. Fler Specialistundersköterskor inom röntgenvård behövs! 

– Att arbeta som specialistundersköterska inom röntgenvård kan ha många fördelar, utöver att det är ett otroligt spännande yrke. Du får ta mer ansvar i röntgenrummet, vilket för många innebär ett roligare arbete. Det är även ett av de vårdyrken som inte är lika fysiskt ansträngande och oftare består av jobb på dagtid. Genom att specialisera dig kan du dessutom få upp din lön och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden, berättar Birgitta Gustafsson, utbildningsledare på MedLearn.  

Dags att ta ett nytt steg i karriären? Ansök här! 

Så fungerar utbildningen
MedLearns utbildning Specialistundersköterska Röntgen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på halvfart och distans under två år. Fem obligatoriska träffar ingår samt en LIA-praktik på 12 veckor. Resterande undervisning består av föreläsningar, seminarier, individuella uppgifter, grupparbeten och diskussioner via Teams där du får lära dig allt du behöver för att titulera dig som Specialistundersköterska Röntgen. I kursplanen ingår bland annat strålskyddsarbete, radiologisk bildanalys samt röntgenrelaterade lagar, regler och säkerhetsaspekter. 

– Du får även kunskaper om anatomi, fysiologi, klinisk bedömningslära och mer. Vi har otroligt kompetent personal och en bra organisation med alla delar som krävs för att du ska få en bra utbildning. Du får lära dig den helhet som behövs för att du ska känna dig trygg i yrket, berättar Birgitta.  

Eftersom utbildningen är på halvfart har du möjlighet att arbeta samtidigt. Undervisningen sker en heldag i veckan online samt genom två timmars digital handledning. Resterande studier är under eget ansvar.  

Ansökan är öppen till och med 1 maj – klicka här 

Är du behörig?
För att söka Specialistundersköterska Röntgen hos MedLearn krävs det att du har en gymnasieexamen eller motsvarande samt några särskilda förkunskaper. Du ska ha läst Medicin 1, Psykologi 1 och Vård och omsorgsarbete 1 och 2 i gymnasiet. Du måste även ha arbetat som undersköterska på en röntgenavdelning i minst ett år.  

Om du saknar ovanstående behörighet kan du fortfarande söka, förutsatt att du uppfyller behörighet genom reell kompetens. Det innebär att du kan ansöka om du har tillskansat dig motsvarande kunskaper på annat sätt, eller enligt 20 %-regeln. 20 %-regeln ger möjlighet att i vissa fall frångå behörighetskraven och då ta in en kvot sökande på 20 % – så det finns en chans även om du saknar formell behörighet.  

Vill du veta mer om behörighet? Klicka här 

Är du redo för nästa steg i karriären och att utvecklas inom ditt yrke? Läs Specialistundersköterska Röntgen hos MedLearn och bli eftertraktad på arbetsmarknaden samtidigt som du hjälper till att förbättra sjukvården i Sverige.  

MedLearn erbjuder utbildning på olika nivåer inom hälsa, vård och omsorg. Deras pedagogik grundar sig i ett fokus på individanpassning och flexibilitet och de finns på flera orter i Sverige. Varje år genomgår tusentals elever någon av Medlearns utbildningar för att få den kompetens som arbetsmarknaden frågar efter.

MedLearn erbjuder:

  • Gymnasial vuxenutbildning (Komvux)
  • Arbetsmarknadsutbildning
  • Yrkeshögskoleutbildning
  • Uppdragsutbildning och kompetensutveckling

Medlearn har ett stort kvalitetsfokus och utvecklar kontinuerligt deras pedagogik.
Läs om hur MedLearn jobbar med att säkra kvalitet i deras utbildningar.