Snabbt svar på LPK vid infektionsdiagnostik

HemoCue WBC DIFF mäter antalet vita blodkroppar och en 5-partsdiff och gör det enkelt att på under fem minuter avgöra ett hälsotillstånd.

2019 – Året då 2 av 3 undersköterskor övervägde att byta yrke

Vi kikar tillbaka på ett tufft år för vård- och omsorgsbranschen. I våras initierades Undersköterskeupproret mot regeringens nedskärningar inom vården. Kort därefter drog sig Kommunal ur LO-samordningen. Det sker även nedskärningar inom vårdsektorn. Jobbmatchningstjänsten Uska har tagit tempen på Sveriges största arbetstagargrupp där det framkommer att 2 av 3 undersköterskor har övervägt att byta yrke det senaste året.

Forskaren: “Så kan du bli kvitt dina ledbesvär – helt naturligt”

Stela och onda leder kan göra vardagen problematisk och humöret lågt. Är du en av dem som ser förbrukning av smärtstillande läkemedel som ett nödvändigt ont så kan nyheten Zincumin vara din lösning. Det är ett unikt kosttillskott som både kan lindra och förebygga ledvärk med hjälp av enbart naturliga ingredienser.

Mer fokus på patienten hos Falck Läkarbilar

Med ”människor som hjälper människor” som ledord, har Falck, med sina läkarbilar, framgångsrikt utvecklat verksamheten för akuta hembesök av läkare – och blivit en stark aktör inom mobil sjukvård. Här arbetar engagerade läkare som söker en annan typ av erfarenhet och som värdesätter ett flexibelt arbete med varierande uppdrag, där mycket tid ägnas åt patientarbete.

112-appen stoppade branden: ”Kunde gått riktigt illa”

Sedan sin lansering har den kostnadsfria SOS Alarm-appen blivit en stor succé, och har på bara några månader fått över en miljon nedladdningar. För några veckor sedan kom applikationen till stor användning och var anledningen till att en bostadsbrand hann släckas i tid.

CoreTherm – en unik behandlingsmetod för prostataförstoring

Godartad prostataförstoring, BPH, drabbar ungefär hälften av alla män över 50 år och upp till 80 procent av män över 80 år. Vanliga symtom är bland annat svag urinstråle, svårigheter att kissa och frekventa toalettbesök. Idag kan du som lider av BPH bli behandlad med CoreTherm, en smärtfri, icke-kirurgisk behandling som ger färre biverkningar än det kirurgiska ingreppet TURP (hyvling).

Utbildningen som gör dig till expert på folkhälsovetenskap, smittskydd och vårdhygien

Globalisering, ökat resande och migration har visat sig sprida smittor och infektioner till nya regioner, och idag dör fler personer i vårdrelaterade infektioner än i krig. Det blir allt viktigare att ha kunskap och förståelse för smittbekämpning och befolkningens allmänna hälsotillstånd. Högskolan i Skövde ser ett växande behov av experter inom folkhälsa och smittskydd/vårdhygien och erbjuder därför ett unikt magisterprogram inom folkhälsovetenskap, smittskydd och vårdhygien på distans.

Ordning och reda med Medinet

Nu är det slut med schemastrul och jourproblem på landets sjukhus och kliniker. Med Medinets webbaserade system skapas en effektivare och flexiblare arbetsvardag. Det går att kombinera effektivitet med omsorg om personalen.

Kompetensutveckling med högskolepoäng

Ersta Sköndal Bräcke högskola har vidareutbildat yrkesverksamma inom vård och omsorg i snart 30 år.

Bergströms utbildar framtidens terapeuter

Att hitta en utbildning för att bli terapeut är inte speciellt svårt, men att hitta en bra och genomtänkt kan vara desto svårare. Bergströms erbjuder flera terapeututbildningar.