Äventyra dig bort från vardagen: 10 skäl att välja Vemdalen för din fjällsemester i sommar

Från fjällvandring och cykling till god mat, golf och ridäventyr – här är 10 anledningar att välja Vemdalen som ditt resmål i sommar.

1. Fantastiska vidder och vacker natur

Njut av avkoppling vid bäckar och hör vattnet porla, svalka dig i fjällsjöar eller varva ner med en avkopplande After hike på närmaste uteservering med fjällen som kuliss.

Bäckar hittar du lite överallt men en av många favoriter är Fettjeån som också bildar det mäktiga Fettjeåfallet. Här finns en stor lagun precis under vattenfallet där du kan svalka dig efter vandringen dit. After hike rekommenderas på Hotell Klövsjöfjäll eller Hovde Kök & Bar, för att nämna ett par exempel.

2. Fjällvandring

Fjällvärlden bjuder både på en del utmanande vandringar men det finns lika många lättillgängliga vandringsleder för hela familjen.

I Vemdalen hittar du hela familjens vandringsfavoriter, allt från utmanande toppturer till enklare turer för de små. Här kan du läsa mer om fjällvandring i Vemdalen. Dessutom kan du hänga med på en guidad tur, vad sägs om vandring med temat ”I björnens spår” eller ”Hitta skogens konung”.

3. God mat

Upptäck trevliga restauranger som erbjuder lokalproducerade delikatesser i Vemdalen. Läs mer om sommarens öppna restauranger i Vemdalen!

4. Trail running

Upplev spänningen med trail running i fjällmiljö och utforska Vemdalens fina löprutter. Att springa på fjället är något helt annat än den vanliga joggingturen runt kvarteret. Håll tungan rätt i mun och glöm inte att ta med dig en lättare packning! Läs mer här

5. Golf i fjällvärlden

Golfbanor finns det gott om i fjällvärlden. Njut av golfrundor på Klövsjö-Vemdalen GK och Hede-Vemdalen GK. Banorna bjuder på lite olika utmaningar och med fjällen som en imponerande bakgrund. Här läser du mer om golf i Vemdalen.

6. Fiske för stora som små

Utforska Vemdalens varierande fiskevatten, från flugfiske till gäddfiske och fjällröding. Norra Sverige har enligt många de bästa fiskevattnen i Sverige. I Vemdalen finns tjärnar, åar, fina dammar och friska fjällsjöar. Köp gärna Fiskeguiden, en folder i fickformat som guidar dig rätt bland de olika alternativen. Läs mer om fisket i Vemdalen här!

7. Upplev ett ridäventyr och prova på cowboylivet

Allt fler får upp ögonen för att rida till fjälls. Upplev westernridning med flerdagarsturer där du får följa med och leva på fjällen och prova på ranchlivet. För den som hellre vill prova på finns även kortare dagsturer.

Ett besök på Trumvallen Fjällridning är ett måste för att som älskar att rida eller bara vill prova på. Eller rid på Islandshästar med Äventyr & Konferens.

8. Cykla

Utforska cykelleder, grusvägar och landsvägar i Vemdalen. Vill du känna flowet nedför backar, längs ringlande grusvägar eller böljande landsvägar finns det gott om alternativ i destination Vemdalen.

I sommar öppnar SkiStar två nya cykelleder på Vemdalsskalet som du enkelt når med liften. I cykelparken finns även en Pump track och Skills area. Vill ni hellre ta en skön cykeltur med hela familjen finns det flera tips i Vemdalens cykelkarta som du kan köpa här.

Har du inte egen cykel finns det att hyra hos Klövsjö StenugnsbageriSkistar Concept Store på Vemdalsskalet, Vemdalen Ski ShopVEMA eller Hotell Klövsjöfjäll.

9. Vackra vattenfall

I fjällvärlden hittar vi många vackra och förtrollande vattenfall. Ett vattenfall är ett bra mål för vandringen, cykelturen eller picknicken. Väl framme rekommenderas ett dopp!

I Vemdalen har vi hela familjens favorit Finn Fem Fall. Det är några fina vandringsturer som alla passerar förbi vackra vattenfall. Finns det något bättre än ett svalkande dopp efter en härlig fjällvandring?

10. Nationalparker

Sverige har 30 nationalparker från norr till söder. Vissa av dem ligger i vår vackra fjällvärld. I en nationalpark hittar du välbevarad natur, ett rikt djurliv och fina naturupplevelser. I Sonfjällets nationalpark, som också räknas till ett av Skandinaviens björntätaste områden kan man exempelvis gå på björnsafari. Den ligger ca 25 minuter från Vemdalen och här hittar du fantastiska vandringsturer. Läs mer om Sonfjällets nationalpark här

Välkommen till Vemdalen i sommar!

Destination Vemdalens kärnområde sträcker sig från Klövsjö, Storhogna via Vemdalen till Björnrike. Vemdalen är ett riktigt vintermecka och Sveriges tredje största skidort! På sommaren är det bland annat fjällvandring, cykling, paddling och spektakulära vattenfall för hela familjen som lockar.

Vemdalen.se är vår gemensamma informationsportal där du som besökare hittar allt du behöver inför, under och efter ditt besök i destination Vemdalen.

 

Victor Christophe

Learn More →