Så kan du upptäcka Sveriges skönhet i sommar – smidigt, prisvärt och underbart

Sommarledigheten närmar sig med stormsteg och trenden att semestra på hemmaplan är fortsatt populär. Att enkelt kunna utforska Sveriges oslagbara natur och att njuta av en avkopplande semester utan att lägga enorma summor på utlandsreor har visat sig vara ett vinnande koncept.

First Camp erbjuder den perfekta lösningen för den som vill utforska vårt härliga Sverige. Här finns många olika alternativ – oavsett om du vill campa i tält, hyra en stuga eller bo i din husvagn, säger Johan Söör, vd på First Camp.

Få har missat begreppet ”hemester” som fick ett rejält uppsving i popularitet under corona-pandemin. Även om flera börjar resa utomlands igen är en semester på hemmaplan fortsatt populärt och väntas vara så även i sommar. Det är enkelt att förstå varför, menar Johan Söör.

– Den ekonomiska situationen har drabbat många, inte minst familjer. Allt fler tvingas att vara mer restriktiva med vad de spenderar pengar på och samtidigt har priserna på både flyg och hotell utomlands ökat. Detta i kombination med att många har upptäckt hur mycket det finns att göra och upptäcka hemma i Sverige innebär att vi på First Camp går in i en riktigt intensiv period, och det är ju helt fantastiskt, säger han.

Här kan du läsa mer om First Camp

Charter på hemmaplan
Oavsett om du reser ensam, med ditt kompisgäng eller med hela stora släkten så kan du via First Camp enkelt få en campingsemester utifrån dina önskemål. Vill du till exempel bo i en stuga finns det väldigt många att välja mellan i alla prisklasser, likaså vad gäller nya trenden ”glamping”, ställplatser, vandrarhem och även hotell om så önskas.

– Vi gjorde nyligen en jämförelse där vi tittade vad de skulle kosta för en familj att boka vår finaste, fullt utrustade stuga med en otrolig sjöutsikt mitt i juli under vår högsäsong. Det kostade lika mycket som att boka den billigaste charterresan till Medelhavet med boende på ett tvåstjärnigt hotell.

– Det innebär ju att vi har betydligt fler alternativ i billigare prisklasser som också är mycket trevliga och har fått riktigt fina omdömen av tidigare gäster. Det blir enkelt att förstå varför en hemester är en trend som inte väntas avta, förklarar han.

Vill du få mer information? Klicka här!

För många liknar camping hos First Camp också den klassiska utlandschartern. First Camp erbjuder kvällsunderhållning, yoga, en mycket uppskattad barnklubb med det populära lyckodjuret Yessi och riktigt roliga och spännande vattenland där hela familjen kan njuta.

En annan fördel med First Camp är den flexibilitet som deras möjligheter innebär. Du behöver inte oroa dig för någon särskild packning, tidiga flyg med krångliga mellanlandningar – och kan i stället lägga fokus på att lasta din bil eller husvagn med allt du kan tänkas behöva och ge dig av när det passar dig. First Camps anläggningar finns från ända upp i Boden i norr, till Sibbarp i Malmö i syd och många andra platser däremellan. Dessutom finns deras anläggningar även på vackra platser i både Norge och Danmark.

En miljövänlig semester
Johan Söör berättar avslutningvis att miljöfrågan är en viktig sådan för dels många av deras kunder, men likaså för First Camp själva. De jobbar aktivt för att alltid vara så hållbara som möjligt och även kontinuerligt med att minska sin klimatpåverkan.

– En semester hos First Camp är inte bara ett utmärkt val för din plånbok, utan också för miljön. framför allt är det ett himla bra sätt att få upptäcka allt som Sverige har att erbjuda som man troligtvis har missat tidigare, säger han och avslutar:

– Underbara nationalparker, vackra sjöar, stilla vattendrag som lämpar sig för njutsam kanotpaddling och roliga aktiviteter för allt från familjens minsting till de äldre. Vi utlovar en semester som ni sent kommer glömma!

First Camp är Skandinaviens ledande campingkedja för att våra gäster har valt att spendera sin värdefulla tid hos oss. Som Skandinaviens största campingkedja har vi både kunskap och finansiella resurser att utveckla och underhålla de finaste destinationerna på de vackraste platserna. Bland våra destinationer finns både större och mindre pärlor för stora och små, familjer, kompisgänget eller dig som bara vill njuta av det bästa campinglivet.

Victor Christophe

Learn More →