Avslöjat: Därför kan du bli smart av att sjungaVill du sjunga i en sångkör och vara en del av en härlig gemenskap? Oavsett om du är en naturbegåvning på att ta toner eller sjunger falskt kan du sjunga i en kör. Joyvoice är Sveriges största körkursverksamhet med körkurser över hela landet.

Vetenskapliga studier visar att det finns många fördelar med att sjunga. Det stärker immunförsvaret, minskar stressnivån, förbättrar andningsförmågan och gör dig smartare och friskare. Men att vara en del av en körverksamhet har mer än en rad olika hälsofördelar – det är även väldigt roligt.
– Vi har både män och kvinnor som sjunger med oss, den yngsta deltagaren är tio år och den äldsta är 90 år och de kan vara allt från busschafförer till advokater eller lärare. Att sjunga i kör passar alla, säger Hanna Rydman, vd och grundare av Joyvoice.
Vill du utmana dig själv och släppa loss med din röst? Anmäl dig till Joyvoice körverksamhet här

Joyvoice är sedan 2014 Sveriges största körkursverksamhet med popkörer för alla som vill sjunga, oavsett nybörjare eller sångvan. Med 250 körer i hela landet leds 22 000 deltagare årligen av verksamhetens körledare.
– Hos oss vill vi att du ska få koppla bort vardagen och lämna omvärlden för en stund, det är sällan man gör det i dag. När du släpper loss och fokuserar på att ha roligt kommer du också att må bättre, vilket påverkar både självkänsla och självförtroende, säger Hanna Rydman.

Popvvisor, radiohits och rockklassiker
Körkurserna startar varje vår- och hösttermin, pågår under tolv veckor och kördeltagarna får sjunga allt från popvisor till radiohits och rockklassiker under en kväll i veckan. Sångerna är trestämmiga och sjungs på svenska och engelska.

För att alla ska kunna delta och känna sig välkomna arbetar inte Joyvoice med några noter. Istället får deltagarna stämmor inspelade på ljudfiler för att få möjlighet att använda ljudfilerna och öva hemma.
– Det är en metod som är mycket effektiv och som är väldigt omtyckt bland våra medlemmar, säger Hanna Rydman.
Hitta en kör nära dig. Klicka här

”Gillar att rusa”
Joyvoice har som mål att öppna en kör i varje kommun i Sverige. Inom den närmsta framtiden planerar de även att sprida sin verksamhet till Danmark och Norge.
– Vi är unga än och försöker ta det i en hyfsad takt även om vi gillar att rusa. Men vi vill skapa fler platser för att alla som vill ska ha möjlighet att gå till en plats där de kan använda sin fulla röst utan att någon ska tycka och tänka, säger Hanna Rydman.

Joyvoice är Sveriges största körkursverksamhet och våra popkörer passar alla som vill sjunga, oavsett nybörjare och sångvan. Vi finns över hela landet och har i dag närmare 250 körer med fler än 22 000 sångglada deltagare i alla åldrar och vi växer för varje termin. Att sjunga i Joyvoice ska handla om att få koppla bort vardagen för en stund och bara vara ”här och nu” i positiv energi och härligt sångös.

Våra körmedlemmar ska få glädjas, stärkas och lysa och även om varje termin avslutas med någon form av framträdande ligger fokus på gemenskap och att få släppa loss och ha kul under terminens gång.

Hitta en körkurs nära dig och anmäl dig här


Hanna Rydman, grundare av Joyvoice